Denne ret med kylling og grøntsager er god både som hverdagsmad og som nem og lækker gæstemad.

Kylling med grøntsager

Vi havde gæster den anden dag og alle var vilde med det. Det bedste er at det nogenlunde passer sig selv, og man kan forberede grøntsagerne i forvejen, så det ikke tager for meget tid fra gæsterne, hvis de kommer tidligt.

Vi var 7 personer og der var rigeligt af de to kyllinger, jeg havde stegt. Normalt laver jeg en enkelt kylling, når vi bare er os selv og så er der også lidt kød i overskud til at lave mac n’ cheese dagen efter.

Du skal bruge:

1 god økologisk kylling
2 porrer
250 g friske champignon
1 store løg
1 boullionterning
Ris
Smeltet smør
Salt og peber

Sådan gør du:

Start med at skylle og rense kyllingen og læg den på en rist over en bradepande med lidt vand i.

Drys lidt salt og peber indvendigt.

Skær løget i kvarte og put dem ind i kyllingen.

Smelt smørret og smør kyllingen ind. Drys godt med salt på kyllingen.

Sæt kyllingen i ovnen ved 200 grader. Efter et kvarter skruer du ned til 180 grader. Den skal have en time mere i ovnen.

Smør jævnligt kyllingen med smeltet smør eller med den væde, som er løbet ned i bradepanden. Det giver det lækreste sprøde skind.

Rens porrer og champignon. Porrerne skæres i tynde skiver og champignonerne i kvarte eller halve afhængig af størrelse.

Når der er ca 15. minutters stegetid tilbage hælder du en smule mere vand i bradepanden og lægger grøntsagerne i under kyllingen, sammen med en boullionterning.

Risene koges efter anbefalingen på pakken. Husk at tilpasse tiden, så de er færdige samtidig med kyllingerne.

Ved servering lægges kyllingen enten hele eller udskåret ovenpå grøntsagerne med væden.

Kylling med grøntsager

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.