Jeg har før lavet helt almindelige rabarbermuffins, som er vildt lækre. Men for ikke så længe siden så jeg, at Line ovre fra mad-til-mor.dk havde tilføjet jordbær, for at få en lidt mere fremtræden smag. De så så lækre ud, at det måtte jeg også prøve.

Rabarbermuffins

På en fridag i regnvejr, hvor vejret ikke var til de udendørsaktiviteter, vi havde planlagt (hvornår slår den sommer igennem??), bagte Eva og jeg muffins, lavede rabarbersaft og holdt film-eftermiddag med Lea, Nat og Askepot. Virkelig hyggeligt.

Lines opskrift er til 30 muffins, men jeg har justeret lidt så det passer til en form med plads til 12 stykker. Og så havde jeg ikke marcipan, men det er jeg sikker på, at de ikke bliver ringere af at tilføje.

Denne opskrift giver de lækreste, smagfulde rabarbermuffins med sprød overflade og svampet midte. Det er noget nær det bedste jeg har smagt.

Det skal du bruge:

300 g rabarber
100 g frosne jordbær
½ spsk vanillesukker
100 g sukker

150 g sukker
2 æg
150 g blødt smør
½ dl creme fraiche eller andet surmælksprodukt
50 g havregryn
300 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 nip salt

Rabarbermuffins

Sådan gør du:

Skær rabarber i mindre stykker og put dem i en gryde sammen med jordbær, vaniljesukker og sukker.

Lad det simre i ca. 10-15 minutter.

Imens det simre, pisker du æg og sukker sammen i en skål, indtil det er hvidt og luftigt.

Tilsæt smør, creme fraiche, havregryn, mel, bagepulver og salt og rør godt rundt.

Til sidst vender du rabarberkompotten i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme.

Bages ved 175 grader varmluft i ca, 20 minutter.

Pynt evt. med hvid chokolade, når de er kølet af.

 

Malene

10 comments on “Opskrift på jordbær-rabarbermuffins”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.