Australien – Planlægningen af vores rejseeventyr

Om en uge starter vores rejseeventyr i Australien.

Som vores liv ser ud lige nu med arbejde, (snart) skole osv. så bliver det den sidste gang i lang tid vi har fornøjelsen af en længere rejse sammen som familie. Ting kan jo ændre sig og jeg håber muligheden byder sig igen, men indtil videre så er denne rejse vores store familiedrømmerejse.

Australien rejseeventyr

Hvorfor valgte vi Australien?

Der er mange steder i verden vi gerne vil se, men valget faldt meget naturligt på Australien fordi:

1: Det gav os mulighed for at besøge min mormor, alle mine mostre, morbrødre, fætre og kusiner og deres familier, hvoraf der er mange af dem, som vi ikke engang har mødt endnu.

2: Det er et fedt land! Det er så anderledes og smukt og har så meget at byde på, som man ikke kan opleve noget andet sted i verden.

3: Der er varmt. Måske endda en anelse for varmt på det tidspunkt. Men mon ikke vi klarer den også.

Valg af tidspunkt

Tidspunktet for vores rejse er nøje velovervejet. Det skulle være inden Eva starter i skole i august 2018 og så ville vi gerne have at Lea var fri for fast middagslur, sut og ble. Og at de begge skulle være gamle nok til at kunne huske rejsen og få noget ud af det.

Tidlige tanker

Da rejsen så småt begyndte at forme sig i mit hoved for et par år siden, havde jeg den idé at vi kunne ankomme hos familien i Perth lige før Evas fødselsdag midt i januar, tage et roadtrip over Uluru til Sydney, måske tage en uge til Fiji, flyve tilbage til Perth i tide til at holde Leas fødselsdag midt i februar inden vi tog hjem igen. I mit hoved gav det fint mening; begge piger fik prøvet at holde fødselsdag med den australske familie og vi fik set en masse i mellemtiden. I praksis holdt den plan slet ikke. Det ville ligge langt over vores budget og vi ville bruge alt for meget tid på landevejen uden at se noget som helst.

Hvad skal vi så opleve?

Vi skal rejse i lidt over 5 uger og vi har planlagt en rute som giver os en masse forskellige oplevelser. Vi skal opleve storbyerne, outback’en, regnskoven og verdens smukkeste koralrev. Vi skal opleve et dyreliv, som ikke ses magen til nogen andre steder i verden. (Vi glæder os til kænguruer og koalaer, knap så meget til slanger og edderkopper.) Vi har i alt 9 flyvninger, 30 timer (plus det løse) på landevejen og et par sejlture. Vi skal bo på 12 forskellige overnatningssteder, herunder privat, moteller, hoteller, lejligheder og resorts. Mest af alt skal vi bare nyde at være sammen!

Vi starter i Perth, hvor vi tilbringer et par uger med familien. Derefter flyver vi til Australiens centrum, hvor vi skal se Uluru og Kings Canyon. Så går turen med fly til Cairns, hvor vi både skal se regnskov, Great Barrier Reef og holde Evas fødselsdag. Fra Cairns kører vi til Brisbane med en masse stop undervejs. Derefter flyver vi til Sydney, hvor vi skal være et par dage inden turen går hjem til Danmark igen.

Det lyder umiddelbart som en presset plan, men der er faktisk god tid til det hele. Bortset fra flyvningerne, er der ikke noget vi SKAL nå. Vores roadtrip er delt op, så køreturene ikke bliver så lange. Der er to dage, hvor vi skal køre i 5 timer, men resten er meget kortere og vi skal heller ikke køre hver dag.

Planlægningen

Til at starte med havde vi kun en idé om hvor længe vi kunne være væk. Vi havde ingen anelse om hvor meget det ville koste og hvor meget det ville være muligt at nå.

For at få et overblik over mulighederne for vores rejseeventyr skrev jeg til et par af de større rejseselskaber tilbage i februar. Det var egentlig bare “Vores budget er sådan og sådan. Vi har så og så meget tid og vil gerne se det og det. Kan det lade sig gøre?” Jeg må indrømme at min plan bare var først og fremmest at få af vide, om vi var helt afsporet i forhold til økonomi og tid og så ville vi efterfølgende selv stå for bookinger diverse steder for at spare penge.

De vendte alle tilbage med super gode forslag til vores rejseeventyr. Nat og jeg blev ret hurtigt enige om, at de nok havde noget mere styr på det hele end vi ville kunne få og vi besluttede at lade et af dem stå for vores rejse. Den sværeste beslutning var at vælge hvilket rejsebureau vi ville have.

Rejsebureauet har stået for booking af fly, bil og overnatning og vi står for at fylde oplevelserne på. Vi føler slet ikke, at der er taget noget af planlægningsfasen fra os. Tværtimod har det givet os mere tid til at fokusere på detaljerne. Og så giver det bare tryghed ved sådan en dyr og lang rejse, at vi er beskyttet af rejsegarantifonden og pakkerejsegarantien hvis der skulle ske noget uventet.

Moster tager med på rejseeventyr

Vi ser min søster rigtig meget og hun er nærmest en ekstra forælder for pigerne. Da vi først begyndte at snakke om at rejse, fik hun det helt dårligt over ikke at skulle se os (læs: pigerne) i så lang tid. Hun planlagde derfor at rejse med til Perth, mens vi skulle bo hos familie. Men det var slet ikke nok. Hun fik arrangeret ekstra ferie og begyndte at spare op, så hun kunne være med på hele rejsen. Og det er vi alle sammen glade for. Hun har før rejst med os, bl.a. til USA og Tenerife og hun er en fantastisk rejsekammerat. Og så er det bare ekstra godt at være en voksen i overtal, når man rejser med mindre børn. Også selvom de er gode til at rejse.

Jeg håber I har lyst til at følge vores rejseeventyr 🙂 Jeg opdaterer både her og på instagram undervejs.

Når jeg selv er optaget, har jeg fået nogle af Danmarks sødeste rejsefamilier til at dele deres oplevelser. Følg med her på bloggen i løbet af januar, når de tager os med omkring bl.a Australien, Oman, Cuba og Italien og giver en masse gode tips om at rejse med børn.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen