Banko for børnene hjemme i stuen

Forleden stod jeg og snakkede med en af mine venner, som fortalte at han havde været til banko med sin mor og det havde været rigtig hyggeligt. Jeg kom til at mindes hvor meget jeg elskede at spille banko, da jeg var barn. Min venindes forældre ejede et forsamlingshus, hvor der ofte blev spillet banko og vi fik af og til lov til at deltage. Jeg husker det som meget spændende.

Minderne inspirerede mig til at lave et bankospil til mine egne børn og du må selvfølgelig gerne tage idéen. Nedenfor kan du printe bankoplader og tal og så er det bare at gå igang.

Print dit eget bankospil

Banko for børn

Dette bankospil er til de kommende eller yngste skolebørn og går kun op til 20. De fleste børn i den alder kan ofte tælle til mere end det (nogen gange med hjælp), men med banko kan man hjælpe talforståelsen lidt på vej. Børn lærer at genkende tallene når de kan se dem, mens man siger det. Senere kan de også genkende tallet, når man bare læser det op.

Banko for de yngste

Du kan spille med brikker, eller laminere pladerne, som vi har gjort, så børnene kan sætte krydser med en white board marker. Det er lige til at tørre af med en serviet.

Vi har haft meget sjov med at spille banko herhjemme. Lea er 4 år og skulle have hjælp med tallene. Eva er lige fyldt 6 og skal i skole til sommer. Hun skulle nogen gange lige se tallet på min seddel, men mange gange kunne hun finde det ved bare at høre tallet. Det var skønt at se hvordan hun følte sejr ved genkendelsen af tallene.

Banko for de yngste

Man kan spille om en række eller en hel plade afhængig af børnenes koncentrationsevne. Præmierne hos os varierer fra en m&m’s, en karamel, et stort kram fra mor til at måtte bestemme hvilken tegnefilm vi skal se.

Print dine 8 bankoplader til børnene lige her: BANKO

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen