Børn og skærmtid

Der er vist ingen tvivl om at skærmtid er et hot emne i rigtig mange børnefamilier. Jeg har læst lange debatter, hvor det er tydeligt, at der er meget delte meninger om, hvor meget børn skal have lov til at se på tv, iPad, telefon osv. Der er helt sikkert lavet undersøgelser, som har det rigtige svar. Jeg er bare ikke selv stødt på det.

 

Børn og skærmtid

Både Eva og Lea ser meget iPad. Nogle gange synes jeg det er et ok niveau og nogle gange synes jeg det er alt for meget.

Men jeg har ikke rigtigt noget at sammenligne med. Da jeg var på Evas alder så jeg ikke iPad – overhovedet. Den var jo ikke opfundet endnu. Men jeg mindes at mine forældre af og til synes jeg så for meget tv, for det så de jo ikke meget af, da de selv var børn. 

Jeg tror bare man skal lade være med at sammenligne med sig selv og acceptere at tiden er en anden. Og så skal man finde et niveau, der passer ind i ens egen familie.

Har I fundet et passende niveau hjemme hos jer?

Efter en periode hvor Nat og jeg syntes det havde taget overhånd og Eva bestemt ikke syntes, at hun havde nær nok skærmtid, satte vi os og lavede en aftale sammen. Jeg har sat den ind herunder så du kan downloade den, hvis I kan bruge et lignende skema i jeres familie. Det er en excelfil, så I kan rette som I har lyst til, når I laver jeres egne aftaler. 

Jeg skal være ærlig og indrømme at den selvfølgelig ikke altid fungere. Vi har stadig diskutioner om hvad der kan give ekstra tid og hvornår nogen mener, at alt tiden er opbrugt. Men de diskutioner er langt færre end før vi havde skemaet.

Eva på Youtube

Det er ikke kun *slå hovedet fra – glo ind i skærmen*-kigning, når vi bruger YouTube. Nat og Eva har oprettet en youtubekanal, som de arbejder sammen om, så der kommer lidt kreativitet og læring ind og det ikke bare bliver at kigge på andre børn lege og hvad de nu ellers finder interessant. Meget af Evas skærmtid bruger hun faktisk til at finde inspiration til sine egne videoer. Og så er hun med når videoen bliver redigeret og klippet sammen.

Eva har haft sin kanal i over et år. Vi har ikke gjort så meget ud af at dele den, fordi processen med at lave videoerne er det sjoveste. Men nu er hun begyndt at have lidt fokus på subscribere og på hendes ønskeseddel til jul har hun skrevet ’10K followers’. Hun blev lidt overrasket da hun fandt ud af hvor meget 10K egentlig er, men ihverfald ønsker hun sig bare lidt flere end de 20 hun har nu. 

Så hvis du og dine børn har lyst, så er I velkomne til at følge Eva – og engang imellem Lea – på ‘Ideas2Play’ på youtube. Evas idé med kanalen er at hjælpe andre børn med at finde på noget at lege, når man ikke selv har nogen idéer.

Videoen herunder er fra forrige weekends julebagning.

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

xoxo Malene

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen