I sidste måned fik jeg et brev, som fik mig til at græde spontant af glæde, stolthed og dårlig samvittighed. Mit første barn er fløjet fra reden og jeg har fået tilbudt en ny lille pige.

Verdens Børn

Det er selvfølgelig ikke mit eget barn, men mit sponsorbarn jeg mener. Jeg har i mange år betalt et fast beløb om måneden til Verdens Børn for at Chaitali kunne bo på børnehjemmet ved Calcutta og for at hun kunne gå i skole. Hun er nu færdig med skolen, har forladt børnehjemmet og er igang med at læse til sygeplejerske.

Grunden til at jeg græd af glæde var, fordi mine sølle 190 kr. hver måned (som endda kan trækkes fra i skat) har gjort en kæmpe forskel for hende og hendes familie.

Jeg græd af stolthed fordi en pige, som blev født til et liv i ekstrem fattigdom og uden muligheder nu, pga. Verdens Børn, er klar til at forlade sin trygge base og stå på egne ben og få en uddannelse. Det er jeg SÅ stolt over at have været med til at give hende mulighed for.

Jeg græd lidt af dårlig samvittighed, fordi jeg så gerne ville have besøgt hende og fordi jeg føler, at jeg burde have gjort mere ud af at skrive breve til hende og fortælle hende lidt om mig.

Verdens Børn

En ny begyndelse

Nu har jeg fået tilbudt at være sponsor for en anden lille pige. Og det har jeg selvfølgelig sagt ja til. Hun hedder Merima og er 11 år. Hun er lige kommet til samme børnehjem som Chaitali og skal starte i 1. klasse. Jeg glæder mig meget til at følge hendes skolegang de næste mange år.

Verdens Børn

Merimas familie bor en en lille mudderhytte med kun et rum og uden toilet, vand og elektricitet. De lever langt under fattigdomsgrænsen, uden mulighed for at brødføde deres børn og give dem en ordentlig fremtid. Merimas forældre ønsker, at hun får en grunduddannelse, daglig kost og sundere boligvilkår, som de ikke selv kan tilbyde hende. Som mor kan jeg kun forestille mig den frygtelige situation det er, ikke at kunne opfylde sit barns mest basale behov og jeg føler med forældrene, som må give deres barn fra sig, for at det kan få en bedre fremtid.

Verdens Børn

Grunden til at jeg valgte Verdens Børn i sin tid er at det er en lille uafhængig dansk organisation, hvor alle bidrag går ubeskåret det børnene. Organisationen er 100% baseret på frivillig arbejdskraft og de støtter skoleprojekter i Indien, Sri Lanka, Uganda og Bulgarien. Du kan læse meget mere om organisationen LIGE HER.

Jeg kan kun anbefale at få et sponsorbarn. Dine småpenge hver måned betyder ALT for et lille barn et sted ude i verden. Jeg er selv rigtig glad for Verdens Børn, men jeg synes du skal vælge den organisation der passer til dig og det du føler for. Det vigtigste er, at børnene får hjælp!

VERDENS BØRN ER VORES BØRN

Malene

5 comments on “Brevet der fik mig til at græde”

  1. Tillykke med dit nye sponsor barn. Det må virkelig den bedste følelse at sidde med, når man ved, at man hjælper en anden med en bedre fremtid. Jeg kunne også godt overveje at få et sponsorbarn 🙂

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.