Dejlige Danmark: 3 skønne weekendophold

For et år siden lancerede vi vores egen rejseblog under navnet Danesonvacation. Formålet er at inspirere og vise hvor nemt det er at planlægge sin egen ferie, både ude i den store verden og her i lille Danmark. Selvom vi har haft massere af store oplevelser i udlandet, kan Danmark noget helt specielt. Vi har et charmerende landskab med smukke fjorde, rapsgule marker, gamle historiske bygninger, brede sandstrande og ikke mindst en lang række utroligt hyggelige slotte og godser, som man kan opleve og overnatte på rundt omkring i landet.

Weekendophold Danesonvacation

Da vi blev spurgt, om vi havde lyst til at skrive et indlæg om Danmark til Heltoptilmånen, sagde vi derfor hurtigt ja tak til opgaven. Vi har udvalgt tre forskellige weekendophold i Danmark, som vi personligt kan anbefale at opleve på egen krop. 

Kragerup Gods på Sjælland

Kragerup Gods kan dateres tilbage til 1327, selv om den ældste del af det nuværende gods dog er opført i 1610. Godsets ejes på 8. generation af familien Dinesen, familie til Karen Blixen, hvorfor man har valgt at opkalde stedets gourmetrestaurant ’Restaurant Blixen’. 

Weekendophold Kragerup Gods

Klimavenligt og romantisk hotel

Da hotellet er Co2 neutralt, kunne vi nyde vores ophold på Kragerup Gods med ekstra god samvittighed. Godset har egne vindmøller, eget vandrensningsanlæg og eget halmfyr, ligesom man dyrker en stor del af råvarerne til køkkenet i egen have. 

Udover at være klimavenligt tilbyder Kragerup Gods også gode rammer for et romantisk ophold. Selve Godset er utrolig smukt, og der er fx mulighed for at nyde eftermiddagskaffen eller en god drink om aftenen i godsets hyggelige og personligt indrettede stuer. Du kan også gå en tur i den omkringliggende have eller nyde spa-området med jacuzzi, sauna og indendørs pool. 

Kragerup Gods

Go-High 

Omgivelserne byder på rapsmarker, grønne skove, frugttræer og en smukt anlagt have. I skoven ved godset er der mulighed for at komme til tops i træerne og udfordre sig selv i en af klatrebanerne, højt hævet over jordens overflade. Her er forskellige baner med udfordringer for alle, også de mest garvede og frygtløse klatrere. Det giver et sus i maven når man glider gennem luften i svævebanerne eller hopper fra stolpe til stolpe i 20 meters højde! 

Go-High Kragerup

Hindsgavl Slot på Fyn

Forestil dig at ankomme til en dyrehave med hjorteflokke, som græsser med udsigten til den gamle Lillebæltsbro i det fjerne. På toppen af en mindre bakketop ligger et historisk gammelt slot – velkommen til Hindsgavl. 

Hindsgavl Slot ligger ved Middelfart og har en smuk udsigt udover Lillebælt. H.C. Andersen udnævnte området som ”Danmarks smukkeste sted”, og her kan den verdenskendte digter måske have en pointe. Specielt når ordene kommer fra en mand, der har set en stor del af verden, men som alligevel mente at ”ude godt, hjemme bedst”. 

Weekendophold Hindsgavl Slot

Gourmetoplevelser på slottet

På slotsområdet finder man både bistader, frugttræer og en enorm urtehave, og mange af køkkenets retter tilberedes derfor med egne råvarer.

Frokosten kan fx nydes med smørrebrød og rosevin til en dejlig udsigt på ”Den Hvide Dame”, der også om aftenen byder på gourmetoplevelser i særklasse. 

Hovedbygningen er vedligeholdt i dens oprindelige stand, og ellers kan man bo i svinestalden, som er blevet moderniseret men udvendigt passer ind i omgivelserne. Morgenmaden serveres i det gamle hø-lager og byder på lokale pølser, sylte og ikke mindst en god fynsk brunsviger. 

Frokost Hindsgavl

Dyreliv og bridgewalking på Lillebælt

Det der bl.a. gjorde opholdet på Hindsgavl Slot til en mindeværdig oplevelse var idyllen og de mange krondyr, som kan besøges på en dejlig gåtur i dyrehaven og de omkringliggende skove. Man kan nemt gå til Middelfart, hvis man gerne vil have lidt ekstra motion og nyde den gamle havneby. 

Den gamle Lillebæltsbro ligger også i gåafstand, og vi sluttede os til en guidet ”Bridgewalk” på broen. Man kan nemlig vandre øverst oppe på den gamle Lillebæltsbro, som det ene af blot fire steder i verden, hvor dette er muligt. Herfra får man en unik udsigt udover det smukke landskab og bliver oplyst om broens historie og lokalområdet af guiden, som fører dig sikkert ned fra broen. Det er dog ikke en oplevelse vi kan anbefale, hvis du har højdeskræk. Husk at bestille billetter hjemmefra, da der ofte er udsolgt flere uger i forvejen. 

Vejlefjord Hotel i Jylland

Vi har besøgt Vejle flere gange tidligere, og derfor vidste vi, at Vejle byder på fantastisk mad, arkitektur i verdensklasse og unik natur ikke langt fra bymidten. Af venner og bekendte var vi blevet anbefalet at bo på Vejlefjord Hotel, der – som navnet antyder – ligger med en smuk udsigt til Vejle Fjord. 

”Naturen her er smilende og af enestående skønhed” skrev grundlægger Christian Saugman i 1895, da han etablerede Danmarks første sanatorium for brystsyge i den bygning, som i dag huser Vejlefjord Hotel. 

Weekendophold Vejlefjord

Danmarks bedst spa

Vi ankom tidligt for at nyde hotellets enorme Spa-område, der flere gange er blevet kåret til ”Danmarks bedste spa”. Og her kan du virkelig få en luksuriøs oplevelse ud over det sædvanlige. Der er mulighed for at prøve en masse forskellige bade som fx termiske bade eller et saltbad, som svømmede man rundt i Det Døde Hav. Eller du kan prøve en såkaldt saunagus. Spaen kan varmt anbefales.

Spa Vejlefjord Hotel

Skov, fjord og fyrtårn

Hovedbygningen byder på en masse charme og en terrasse med perfekt udsigt til en smuk solnedgang bag fjorden. Det der dog gjorde opholdet virkelig fantastisk, var området omkring hotellet. Parken ved Vejlefjord Hotel er anlagt med smukke blomsterbede, meterhøje rododendronbuske og små søer. Hvis du går ned for enden af parken, bliver du mødt af en badebro, hvor du kan hoppe en tur i fjorden. Du kan også gå en lidt længere tur til det smukke Træskohage Fyr. 

Parken er også tilgængelig selvom man ikke bor på hotellet, så man kan vælge at besøge hotellet og gå en hyggelig tur eller spise en god middag på hotellets restaurant, som da vi var der, bød på en smagsfuld tre-retters menu. 

Fyrtårn Vejlefjord

Kør ud og oplev Danmark

At være turist i eget land er en unik oplevelse, som byder på smuk natur, fantastisk mad og en masse seværdigheder, der er helt særlige for Danmark. Det at rejse behøver absolut ikke altid at foregå udenfor landets grænser. Vi håber meget at de tre fantastiske hoteller, som vi har skrevet lidt om i dette indlæg, har bidraget til din lyst til at opleve endnu mere af Danmark.

Du kan læse meget mere om vores oplevelser i Danmark her, og ellers håber vi på du vil følge os på Facebook og Instagram.

De bedste sommerhilsner

Danesonvacation

*****

Dette indlæg er udgivet i gæstebloggerserien ‘Dejlige Danmark’, som du kan læse mere om HER.

Næste gang skal vi med En Familie Der Rejser til skønne Møn

1 kommentar til “Dejlige Danmark: 3 skønne weekendophold”

  1. Pingback: Dejlige Danmark: Ø-ferie på Ærø - Helt op til månen - Rejser

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen