Dejlige Danmark: Bornholm

Jeg har været så heldig, at få lov til at bidrage til Malenes nye Dejlige Danmarks-serie her på Helt op til månen. Mit navn er Jane og jeg står bag rejsebloggen Janeaway,hvor du kan læse om mine mange getaways – store som små. 

På bloggen kan du læse om alle mine rejseoplevelser og anbefalinger – alt fra gode bøger til ferien, road trip med familien i Australien til mine favorit kaffesteder i New York. Men først skal det handle om Danmark.

Den danske sommer

Jeg er rigtig glad for at være med til at sætte fokus på at holde ferie i Danmark. For Danmark er dejlig. Og især om sommeren. En perfekt sommerdag for mig er sammen med familie og venner i 25 graders varme, sol fra skyfri himmel, fugle der kvidrer og lyden af én, der slår græs et sted ude i det fjerne.

Bornholm, Bornholm, Bornholm, du’ min dejlige ferieø…

Et af mine danske yndlings-sommerferie-steder er uden tvivl Bornholm. Jeg elsker denne unikke perle midt i Østersøen, som har så meget at byde på, som vi ikke kan opleve andre steder i det ganske danske land. Jeg vil gå så vidt som at kalde øen intet mindre end eksotisk. 

Solskinsøen vinder straks ens hjerte med dens særprægede strande, vilde natur, nytænkende kunsthåndværkere, innovative gastronomi og charmerende dialekt. Og så er det meget mere end Rytterknægten og Dueoddes uendelige sandstrand.

Dejlige Danmark. Dueodde Bornholm
Balka Strand, Bornholm, Danmark

Vi bor altid i Allinge. Et nyt sted hver gang. Et par gange har det været i feriehuse med tilknyttet pool og ellers har vi valgt at bo i et sommerhus. Vi har selv vores bil med, da vi elsker friheden ved at kunne køre øen tyndt, for at få det hele med. Vi er vilde med gensynets glæde, men bliver også meget begejstrede over at opdage en lille ny café, gårdbutik eller som så ofte et spritnyt populært mærke, som stammer fra øen – og det kan være alt fra slik, most, kaffe eller kunsthåndværk. For er der noget bornholmerne er gode til, så er det iværksætteri.

Allinge Bornholm

På Bornholm er der en helt særlig duft, stemning og i den grad et særligt lys. Så snart jeg sætter mine ben på bornholmsk jord, kommer jeg helt ned i gear. 

Øen byder på noget for alle. Er du til musik, kan jeg klart anbefale at købe en stor fadøl med dertilhørende sommerbuffet, mens du overværer en sommerkoncert på Gæstgiveren i Allinge, er du til kager, vil jeg straks henvise til Fru Petersens Café lige uden for Østermarie, som sagtens kan udkonkurrere de sønderjyske kageborde og er du til camping, så stil efter at få en plads ved Hulle Havn, hvor der er den hyggeligste lille campingplads ved den lille strand og musik om aftenen på caféen Syd-Øst for Paradis.

Når du er på vej rundt om øen, vil jeg foreslå at lave et kaffe-stop i vanvittig hyggelige Listed, tage en dukkert på stranden i Balka, hvor du bagefter kan spille minigolf oppe ved grillbaren, spise velsmagende is ved Sandvig Is kalas og øve dig i udspring fra vippen i Vang Havn. Savner du mere natur, kan du køre en tur ud til Helligdomsklipperne, besøge Dønsdalen, nyde en eftermiddag på et tæppe ved Hammershus eller gå en tur rundt om Opalsøen.  

Helligdomsklipperne, Bornholm. Dejlige Danmark

Spis dig mæt i pizza fra Sørens Værtshus i Snogebæk, køb hjemmelavede karameller i Gudhjem og slå endelig turen forbi Vimmelskaftet i Rønne, hvor byens mindste hus ligger.

Alt det her kan du nå på en uge, samtidig med at du er nede i gear og får slappet af langt væk fra hverdagen. 

Her kan du læse mere om mine bedste anbefalinger til en getaway til Bornholm

*****

Dette indlæg er udgivet i gæstebloggerserien ‘Dejlige Danmark’, som du kan læse mere om HER.

Næste gang skal vi på besøg på smukke Ærø sammen med Helles Univers

2 kommentarer til “Dejlige Danmark: Bornholm”

  1. Pingback: Dejlige Danmark: De danske øer på én dag - Helt op til månen - Rejser

  2. Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Bornholm, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

    Kh. Cirkeline

    Du er velkommen til at læse vores tur til Christiansø i vores artikel om en levende historiebog

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen