Dejlige Danmark: Odsherred

Vi hedder Helle og Toni, og har rejsebloggen afoot ( www.travelafoot.dk). Vi elsker at rejse og opleve, og det må meget gerne være med et par vandrestøvler på. På bloggen deler vi ud af vores rejseoplevelser, fotos og anbefalinger i ind- og udland. Til inspiration og fornøjelse.

travelafoot

Når vi planlægger ferier, er det at komme ud naturen meget ofte det vigtigste omdrejningspunkt. Uanset om det er et par timer væk fra sommerhusets hygge, på dagstur med en madpakke eller det er flere dage med rygsæk og telt. 

Det giver ro og overskud med en god vandretur i skoven, langs stranden eller bare ud ad de smalle landeveje ude i Sommerdanmark. Og så er det så sundt at komme ud i naturen. (http://travelafoot.dk/vandring-for-krop-og-sjael/)

Dejlige Danmark

Sommer i Danmark

For os har Odsherred en særlig betydning. Vi er kommet her meget, og landskabet er så smukt og særegent med sine randmoræner fra sidste istid. Geopark Odsherred blev i 2014 optaget i Global Geoparks Network, som støttes af UNESCO. (https://www.geoparkodsherred.dk/unesco-global-geopark

Vejrhøj odesherred. Dejlige Danmark

I Odsherred kan du ”bestige” Danmarks tredje højeste punkt, Vejrhøj, på imponerende 121 meter. Herfra er der en forrygende udsigt ud over Nekselø Bugten med kig til Nekselø og til Sejerø på klare dage. Fra Vejrhøj kan du også se over til Dragsholm Slot ( https://www.dragsholm-slot.dk/), der gemmer på masser af dramatisk historie, spøgelser og indeholder både en gourmet-restaurant, der fik en Michelin stjerne i 2017,og en Bistro.

Bor du i nærheden kan vi anbefale at spise på Bistroen og efterfølgende vandre en aftentur over Vejrhøj, for at nyde udsigten og se solnedgangen.

Solnedgang Vejrhøj, odsherred. Dejlige Danmark

Naturstyrelsens folder – Bjergene i Odsherred: https://naturstyrelsen.dk/media/nst/89806/BjergeneOdsherredA3.pdf

Vil du virkelig have kilometer i benene, så kan du vandre nogle etaper af Sjællandsleden (http://sjaellandsleden.dk/), der strækker sig over hundredvis af kilometer. Start evt. på Sjælland Odde og gå ned langs kysten. 

Danmark dejligst

I vores optik er der to scenarier, der dækker en perfekt dansk sommerdag, hvor solen skinner og vi har fri. Enten er vi omgivet af familie og/eller gode venner, og dagene fyldes med masser af god dansk hygge, der kommer pølser på grillen og der laves snobrød. Jamen, så kan vi ikke forlange meget mere.

Eller også er det en lang vandretur, ude hvor der er højt til himlen, og vi kan nyde naturens ro. Efter en dag med rygsæk og vandrestøvler gennem naturskønne Sommerdanmark, er det så skønt at finde den perfekte lejrplads, hvor teltet bliver slået op og aftensmaden nydes med en fantastisk udsigt. 

Smuk udsigt. Odsherred

Den danske Bucket-list

Der er rigtig mange skønne steder i Danmark. Vi har snakket om det flere gange, og selv om det ikke er blevet til noget endnu, står Nationalpark Thy (https://nationalparkthy.dk/) meget højt på vores liste. Vandreture langs det vilde Vesterhav, gennem klitplantager og skov. Det skal vi snart have planlagt.

Og så har vi planer om at gå Bornholm rundt på et tidspunkt. En tur på cirka 120 kilometer, hvor vi bare skal vandre af sted hele dagen og nyde de lange lune sommeraftner med en nyrøget sild. Det lyder da som en rigtig dejlig sommertur…

*****

Dette indlæg er udgivet i gæstebloggerserien ‘Dejlige Danmark’, som du kan læse mere om HER.

Næste gang skal vi med Vejlenseren og hans familie rundt og besøge nogle af de smukke danske øer.

2 kommentarer til “Dejlige Danmark: Odsherred”

  1. Pingback: Dejlige Danmark: Skagen - Helt op til månen - Rejser

  2. Pingback: Rundt i Dejlige Danmark - Helt op til månen - Rejser

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen