Dejlige Danmark: Ø-ferie på Ærø

Hej jeg hedder Helle og driver til dagligt rejsebloggen Helles-Univers.dk. Bag bloggen finder du en helt almindelig familiemor med en ustyrlig rejsefeber. Sammen med far og datter elsker jeg at gå på opdagelse i Danmarks vidunderlige afkroge såvel som resten af verdenen. Den aktive rejseform er lige os, men vi siger heller ikke nej til det stille liv i strandkanten. Helles Univers er fuld af tips til den eventyrlystne familie, der brænder for at opleve og blive klogere på verdenen.

For mig er der ikke noget bedre end at holde ferie i Danmark, hvis ellers vejret arter sig. En dansk sommerdag er helt magisk. Jeg er derfor super glad for at få chancen for at dele ud af min kærlighed til vores eget skønne land. Selvom hele familien jævnligt ynder at vandre landet tyndt er der nu alligevel en lille prik på landkortet som ligger mit hjerte ekstra nært og det er Ærø. Jeg har efterhånden tilbragt mange somre og helligdagsferier på den lille ø i det sydfynske øhav, og bliver aldrig træt af at komme tilbage. 
Med flere solskinstimers end de fleste andre steder i Danmark, beliggende omringet af vand og med små hyggelige byer fuld af charme og ikoniske huse, har den vundet mit hjerte.

Dejlige Danmark: Smukke Ærø

Hvorfor lige Ærø?

Efter flere år med dejlige sommerhusminder besluttede mine forældre for godt 10 år siden at flytte til øen. Lige omkring da jeg skulle til at stå på egne ben. Bundet af læreplads og kæreste blev jeg i det midtjyske og nød i stedet at blive vist rundt af de lokale som gæst. Mit første møde med Ærø var glædeligt. Særligt klart står roen og den ualmindelige smukke natur stadig helt tydeligt i min erindring. Der er plads til at lade tankerne flyde, mærke naturen og være i nuet. Spørger du mig er Ærø den rene medicin for sjælen. Har du været der? – har du det på samme måde?

Sommer på Ærø

Vinteren er bumstille og alligevel super autentisk med rim på marker og enge. Der er nu noget særligt ved at være på Ærø uden for sæson. Om sommeren derimod sprudler den lille ø. Turister valfarter til ved kajen, på cykel, til fods og nogle endda på Puch Maxi. En sommerdag på Ærø er lige så idyllisk og tilbagelænet som at se en gammel Morten Korch film. Til og fra stranden valfarter cyklister med strandtæppe og picnickurv bagpå. Bådhavnen er fyldt og på vej hjem fra stranden rammes man af duften af grill, mens lyden af glade barnestemmer fra de mindste på legepladsen summer. Dansk sommer når den er bedst!

Ærø

3 skønne naturoplevelser på Ærø 

Selvom der i sommeren er mange turister på øen, skal du oftest ikke dele naturen med ret mange. Der er virkelig mange smukke naturskatte på Ærø og et hjørne til alle. Det har derfor også været svært at udvælge de bedste naturoplevelser på øen. Er du vild med at vandre er en tur ad Øhavsstien anbefalelsesværdig og er du det mindste til sejlads er der alle muligheder. Øen har fået opført flere fine shelters til gratis overnatning i altid skønne omgivelser. 

Beundre badehusene i Marstal eller Ærøskøbing

De berømte badehuse er beliggende på Erikshale i Marstal og Uhrehoved i Ærøskøbing, og er for mig indbegrebet af Ærø. Side om side ud af molen ligger de små huse som perler på en snor. Husene er farverige og ikke større end et lille fiskerhus. Der er hverken strøm eller tilkoblet vand- til gengæld fås bedre beliggenhed næppe. Er du ikke så heldig at stå på arve listen skal du nok ikke sætte næsen alt for høj op efter selv at eje et. 

Badehusene på Ærø

Voderup klint

Ca. 1 km fra Vindeballe stikker Voderup klint i vejret med sine 30 meter. Den stammer fra mellemistiden og er øens geologiske seværdighed. Dens fornemste opgave er at skærme øen mod Østersøen. Det er nok faktisk mit personlige favoritsted, at få renset tankerne. Naturen er rå og spektakulær, virkelig i særklasse.

Voderup klint

Drejet

Er en anelse lettere tilgængelig. Parker bilen og tag de få trin ned til havet og nyd havets brusen. Et bordbænkesæt og toilet er opsat til fiskere og naturens interesserede. Her kan du virkelig se den barske natur udfolde sig. De rå klippevægge står lodret og ved højvande er der ikke meget gangplads at gå tur på. Turen foregår på løse sten langs vandkanten og samme vej tilbage. Et dejligt sted til en god søndagstur.

Besøger du Ærø om sommeren kan du hoppe over på Helles-Univers og læse min personlige top 5 liste til Ærøs bedste strande

3 årlige begivenheder du ikke må gå glip af

Påsken på Ærø

Påskelørdag er nok Ærøboernes mest hellige dag på året. Traditionens tro siden 1900-tallet koges der nemlig æg over bål på alle øens strande. Det er en af de få dage alle butikkerne holder lukket og strandene er fyldte uanset vind og vejr. Der koges æg i saltvand, ristes pølser og det hele skylles ned med håndbajer. 
En super hyggelig tradition for alle aldre.

Grollefest 

Den årlige byfest i Marstal. Der er et spækket program med både banko, sildespisning, div. sportsaktiviteter og 80 ’er fest. En rigtig hyggelig forlænget weekend for hele familien. Mange gode tiltag og masser af liv i byen.

Tuk Tuk træf

Danmarks eneste Ape træf finder du på Ærø. Det er 10. år i træk og deltagertallet bare stiger og stiger. Der er køretøjer fra både Danmark, Norge, Tyskland og Schweiz. De mange køretøjer er nøje udsmykket og ingen er ens. Køreturen starter i Ærøskøbing for fyldte gader og kører ellers på opdagelse ud på øen. Det er et flot syn og en festlig begivenhed. 

Havnen på Ærø. Dejlige Danmark

Ø-ferie i Danmark

Personligt synes jeg der er noget særligt ved at holde ferie på de danske øer. Var der varme og sol garanti ville vi til enhver tid vælge at tilbringe sommeren her. Sammen med Ærø synes vi også Samsø er et ualmindeligt dejligt sted. Artiklen her bringerne gode minder frem og efter 15 års pause kunne det være skønt med et gensyn på Bornholm. Meget har ændret sig siden lejrskolen i 7 klasse og mine 2 rejsebuddies har endnu ikke besøgt solskinsøen. 

De bedste sommerhilsner Helle
Helles-Univers

*****

Dette indlæg er udgivet i gæstebloggerserien ‘Dejlige Danmark’, som du kan læse mere om HER.

Næste gang skal vi med på 3 lækre weekendophold sammen med Danesonvacation

2 kommentarer til “Dejlige Danmark: Ø-ferie på Ærø”

  1. Pingback: Dejlige Danmark: Bornholm - Helt op til månen - Rejser

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen