Når man som jeg er indehaver af en rejseblog, betyder det selvfølgelig, at jeg elsker at rejse.
At rejse kan betyde mange ting, men for mig har det “at rejse” altid hængt uløseligt sammen med at krydse en grænse. Jeg skal ud, hvor det dufter anderledes, hvor man spiser anderledes, taler anderledes og i det hele taget bare gør ting anderledes.
Men det er kun som voksen, at jeg har fået den tilgang til rejseriet. Da jeg var barn og rejste med mine forældre, rejste vi Jylland tyndt. Vi krydsede sjældent grænsen.
Så da Malene herfra Helt op til månen derfor spurgte, om jeg havde lyst til at dele et indlæg fra Danmark, var jeg lige ved at melde pas. For det slog mig, at jeg ikke har holdt ferie i Danmark siden jeg var teenager – altså for omkring 30 år siden!
En tur til det nordjyske
Men tingene flaskede sig – som ting så ofte gør – og minsanden om ikke, det viste sig, at påskeferien i år skulle foregå i Nordjylland.
Med udgangspunkt i et lille, primitivt sommerhus ved en strand tæt på Skallerup Klit, skulle jeg og familien besøge de “must-sees”, som Nordjylland byder på, og som vi kunne klemme ind på et par påske-feriedage.
For mit vedkommende blev det til et gensyn med Grenen, Skagen, Den tilsandede kirke og Råbjerg mile. Fantastiske steder, som jeg ikke har besøgt, siden jeg var barn.
Grenen er et unikt sted
Vi blev begunstiget af fantastisk sommervejr, og selvom Grenen var fyldt godt op med turister, der alle gerne ville se Skagerak og Kattegat mødes, så under man sig selv at slå vejen forbi. Det er et unikt sted, som der findes få af i verden, og så er en gåtur langs stranden ud til Grenen altid en dejlig beskæftigelse, når solen skinner.

Er man dårligt gående, kan man tage med Sandormen, der i pendulfart fragter turister og gæster til og fra Grenen.
Hvis du besøger Grenen en dag med godt vejr, skal du nok væbne dig med tålmodighed, hvis du gerne vil forevige dig selv foran de to bølgende hav. For der er mange om buddet.

Den tilsandede kirke og Danmarks svar på en ørken
Man kan snildt kombinere en tur på Grenen med en tur til den tilsandede kirke og Råbjerg mile, der alle ligger indenfor en radius af under 20 km.
Særligt den tilsandede kirke gjorde stort indtryk på mig. Man kan kravle op i toppen, og beundre udsigten, og samtidig kan man bag kirken få et god fornemmelse af, hvor stor en kirke, det var, da kirken stadig stod intakt. Nu ligger kun fundamentet og gulvet fra kirken tilbage under sandet, men tårnet står stadig højt og flot – midt en den store plantage, der er kommet til meget senere.


Man bliver overvældet af at tænke på, hvor stort et arbejde, det må have været at bygge en så stor kirke i sand.
Efter turen til kirken, besøgte vi Råbjerg mile, hvor ungerne altid kan få en fest ud af den store sandkasse.
Alle tre seværdigheder kan fint nås på én dag. Vi var endda så gode, at vi også nåede en lille tur på Skagens gågade og en frokost på Skagen bryghus.

Det koster gratis
Efterfølgende har jeg tænkt på, hvor fantastisk det i virkeligheden er, at man kan besøge tre så unikke steder i Danmark – og ikke et eneste sted, bliver man afkrævet penge. Hvis man vil køre med Sandormen på Grenen, må pungen op af lommen, og skal ungerne bestikkes med en is undervejs, koster det naturligvis også lidt.
Men ellers er det gratis glæder – så bliver det da ikke mere fantastisk.
Danmark ER jo dejlig
Efter et par skønne dage i det nordjyske må jeg erkende, at Danmark er et fantastisk skønt land med masser at byde på. (Det vidste jeg jo godt… .men altså).
Og den perfekte sommerdag er for mig da også ved en strand ved den jyske østkyst – med mand og børn samlet, godt gang i grillen og kølig vin i glasset. Det er kvalitetstid. Men min perfekte sommerdag skal også byde på oplevelser. Jeg bliver hurtigt rastløs, og jeg kommer aldrig til at tilbringe en hel dag på en strand. Der skal ske noget. Og hånden på hjertet. Selvom jeg ville elske at besøge Bornholm en gang, så er rejsemål i Danmark – på trods af ALT det skønne, vi har – stadig at finde længere nede på min “bucket list”. Der er fortsat alt for mange interessante steder ude i verden, hvor jeg ikke – endnu – har sat mine fodaftryk.

Men jeg arbejder på sagen hele tiden. Og når jeg ikke rejser, dulmer jeg min rejselyst ved at skrive indlæg til min rejseblog på www.komastaj.dk
Så hvis du, ligesom mig, lider af rejsefeber og udlængsel, kan du klikke forbi og læse med.
Og min udlængsel er til at tage at føle på – det har jeg faktisk også skrevet lidt om på bloggen, Hvordan klarer du udlængsel?
Om mig og komastaj.dk
Jeg hedder Betina Skjønnemand, jeg er 46 år, og jeg elsker at rejse. Jeg arbejder til dagligt som journalist på en lokalavis i Sønderjylland. Det meste af min fritid – og alle mine sparepenge – bruger jeg på at rejse. Jeg har rejst rigtig meget i Frankrig, en del i USA og ellers besøgt en lang række europæiske storbyer.
Udover mit arbejde som journalist, driver jeg nu på andet år en rejseblog www.komastaj.dk, hvor jeg deler tips, tricks og oplevelser fra mine rejser.
*****
Dette indlæg er en del af gæstebloggerserien ‘Dejlige Danmark’, som du kan læse mere om HER.
Næste gang skal vi på vandretur i Odsherred med travelafoot.dk
Pingback: Dejlige Danmark: Nationalpark Thy - Helt op til månen - Rejser
Pingback: Rundt i Dejlige Danmark - Helt op til månen - Rejser