Den perfekte flæskesteg og tips til at få brugt resterne

Inden vores køkken blev pakket sammen og revet ned, nåede jeg at bruge ovnen en sidste gang og lavede en lækker flæskesteg. Jeg var faktisk godt inde i mit voksne liv, før jeg kastede mig ud i at lave flæskesteg. Jeg hørte så tit folk tale om hvor svært det var at få sværen sprød og det har nok afholdt mig lidt. Men på et tidspunkt sprang jeg ud i det og flæskesteg med sprøde svær er endnu ikke mislýkket for mig.

Flæskesteg med sprøde svær

Her er mine tips til den perfekte flæskesteg med sprøde svær:

  • Tjek at sværen er ridset hele vejen over og helt ned til kødet.
  • Sørg for at sværene ligger helt vandret. Du kan lægge lidt stanniol under den tyndeste side af stegen.
  • Gnid rigeligt salt ind mellem sværene og sæt også nogle laurbærblade mellem.
  • Steg flæskestegen på en rist i en bradepande midt i ovnen. Hæld en halv liter vand i bradepanden
  • Stegen skal i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter pr. ½-kilo. De sidste 10 minutter på 250 grader. Hvis du har stegetermometer skal kernetemperaturen være 65 grader.
  • Stegen skal hvile i 10-15 minutter inden du skærer den ud.

Serveres med kartofler, sovs, rødkål, agurkesalat og franske kartofler. Du kan også lave brunede kartofler.

Min mors teori er, at det oftest går galt med de sprøde svær, hvis stegen først har været i fryseren. Jeg har ikke prøvet en steg der har været frossen, så jeg skal ikke kunne sige om hun har ret, men jeg tager ingen chancer og bruger kun friskt kød.

Hvordan får man så brugt resterne af flæskestegen

Hvis der er rester tilbage, kan man lave sig en lækker flæskestegssandwich til frokost dagen efter. Selvfølgelig helst med en hjemmebagt bolle. Disse boller var formidable som sandwichbolle.

Flæskestegssandwich

Man kan også bruge resterne af flæskestegen til en dejlig biksemad, hvis man også fik lavet rigeligt kartofler dagen før. Både kød og kartofler, samt et stort løg skæres i tern og steges i lidt smør eller olie på panden. Serveres med spejlæg, syltede rødbeder,ketchup og engelsk sauce.

Biksemad af flæskesteg

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen