Ferieminder: Roadtrip i Danmark

For et par uger siden skrev jeg et gæsteindlæg hos Stella Due, som skulle handle om mit bedste sommerferietip. Jeg valgte at skrive om vores roadtrip gennem Danmark for 2 år siden. Mens jeg sad og kiggede vores feriebilleder igennem, fik jeg lyst til at skrive et mere detaljeret indlæg her på domænet. Det var en af de bedste ferier vi har været på som familie.

Roadtrip

Når vejret er rigtigt, er der ikke noget dejligere end at holde ferie i Danmark. Desværre kan man ikke altid regne med det der vejr, men forrige år tog vi chancen. Sommeren var ikke den bedste, men de tre uger vi holdt ferie var perfekte, så vi var ret heldige.

Vi havde lejet en autocamper og planlagt en rute, som inkluderede afslapning, underholdning til børn og voksne og en masse vikingehistorie. Nat er i forvejen historieinteresseret og er fascineret af de skandinaviske vikinger, så vi besluttede at ferien skule være et roadtrip i vikingetema.

Min søster var med på det meste af turen, men hun måtte tage hjem før tid, da hun skulle på arbejde. Min svigerforældre var også med lidt af vejen. Og mine forældre sluttede sig til os i Legoland. Det var så dejligt at dele nogle af oplevelserne med vores nærmeste.

Vores roadtrip gik på tværs af Danmark og op gennem Jylland. Alle overnatninger var booket hjemmefra af to årsager. For det første er planlægningen af ferien, for os, næsten det halve af fornøjelsen. Vi nyder at planlægge og føler at det udvider feriestemningen. For det andet ville vi ikke troppe op på en campingplads sidst på dagen med to trætte børn og få af vide at alt er udsolgt. Jeg ved faktisk ikke, om det reelt er sådan på danske campingpladser, at man ikke kan få plads, men vi ville ikke tage chancen.

Vores rute:

Vi startede ved København og kørte via Storebæltbroen og Fyn over til Fanø, derefter op til Mariager Fjord og til sidst med Molslinien tilbage til Sjælland. Der var masser af stop på turen og vi boede også flere dage på samme campingplads. Den længste strækning var på 4 timer, dog med frokostpause. Så der var ingen af os, der var trætte af at køre i autocamper.

Vi boede i løbet af vores ferie på disse campingpladser:

Odense City Camp
Det bedste ved campingpladsen var legepladsen med den kæmpe store hoppepude

Roadtrip

Fårup Sø Camping
Det bedste ved campingpladsen var, at der var pool og jaccuzi

Roadtrip

Feldberg Familie Camping
Det bedste ved campingpladsen var at de havde Danmarks måske sjoveste børnebaderum

Roadtrip

Mariager Camping
Det bedste ved campingpladsen var udsigten over Mariager Fjord

Roadtrip

Aktiviteter og seværdigheder på turen:

Trelleborg var vores første stop på turen. Det er ret spændende, at se hvordan vikingerne har boet og det var hyggeligt at gå rundt. Men jeg tror ikke det er et sted, vi ville komme gentagne gange, da der ikke er meget af se. Til gengæld har vi lige været der igen hvor der var vikingefestival. Det var sjovt. Masser af historiefortælling, lækker mad og aktiviteter for børn.

Ladby Skibet er et virkeligt interessant sted. Der er en fint museum med masser af vikingefund og information om vikingetiden. Der er et stykke at gå fra museet til skibet, men man kan låne trækvogne, formet som små vikingeskibe, til børnene. Og det var et stort hit.

Legoland kender de fleste. Vi havde to dejlige dage der. Pigerne har lavet en lille anbefaling fra dette års tur, som du kan læse HER

Roadtrip

Givskud Zoo er virkelig fantastisk. Man kører igennem parken i egen bil og kommer helt tæt på de vilde dyr. Jeg elsker at dyrene har så meget plads at bevæge sig på.

Jellingstenene er et must, når man er på en Danmarkshistorisk tur, som vores var. De symboliserer Danmarks begyndelse og er rejst af Gorm den Gamle og Harald Blåtand. De står ved den fineste lille kirke og ved siden af ligger et stort moderne oplevelsescenter, som også er værd at besøge.

Ribe VikingeCenter er meget interessant. Man bevæger sig gennem flere århundreder af vikingetiden og der er masser af aktiviteter. Vi så bl.a. et falkonerskow med både falke, ørne og ugler. Det var også her vi fik turens bedste måltid mad. Mums, en lækker platte.

Roadtrip

Fyrkat er lidt lige som Trelleborg, men her er også et Vikingecenter med Danmarks måske sjoveste legeplads. Vi havde i hvert fald rigtig meget sjov der. Det er en mytologisk legeplads, som er både lærerig, spændende og sjov.

Randers Regnskov var et stort hit. Det var super spændende for os alle sammen at gå på opdagelse og se alle de tropiske dyr. Det er helt sikkert et sted vi skal tilbage til.

Hjuldamperturen med Svanen på Mariager Fjord var virkelig hyggeligt. Der er en skøn udsigt fra båden og det kan anbefales at tage med på tur, hvis man er på de kanter.

Roadtrip

Jeg håber at I er blevet lidt inspireret til at tage på roadtrip i Danmark. Hvis der er nogen der har prøvet en lignende (men anderledes) ferie, så vil jeg rigtig gerne høre om det.

3 kommentarer til “Ferieminder: Roadtrip i Danmark”

 1. Sikke en lækker ferie – med mange oplevelser.
  Vi har også holdt ferie i Danmark i år, og vejret var ikke med os. Men vi havde da en skøn ferie alligevel.

  God weekend.
  Kh. Katrine

  1. Der er ikke mange der har været heldige med vejret i Danmark i år. Dejligt I havde en skøn ferie alligevel <3
   God weekend til dig også.

 2. Pingback: Min Bedste Ferie - ny gæstebloggerserie - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen