Ferieminder – Tenerife

tenerife-4

Uh, hvor er det bare blevet koldt. I dag har været en flot dag med solskin og skyfri himmel, men det har godt nok været iskoldt. Lige nu sidder jeg i min varme stue med ild i pejsen og varm te i kruset og drømmer mig væk til de varme lande, mens jeg mindes sidste års ferie på Tenerife

Det var egentlig et tilfælde, at vi endte med at holde ferie på Tenerife. Jeg havde købt en rejse til Antalya i Tyrkiet, men pga. diverse hændelser i landet i tiden op til vores rejse, fik jeg pludselig kolde fødder. Jeg ved det… Man skal ikke lade sig skræmme, så vinder ‘de’, Hvis det bare var mig selv, så var jeg nok taget afsted, men jeg havde søvnløse nætter og vågne mareridt om alverdens ting, som vi kunne blive udsat for. Jeg endte med at afbestille rejsen en uge før og tabte derfor 80% af rejsens pris. Det var ærgerlige penge, men pyt, det er bedre at tage på ferie med ro i maven!

Vi havde inviteret min søster med på ferie og det var en god beslutning. Jeg kunne godt unde alle børn, at have en moster som hende. Hun er fantastisk på SÅ mange måder. Det må jeg fortælle mere om en anden gang. Nu skal det handle om Tenerife.

tenerife-10

Vi bestilte ferien hos Apollo ugen inden afrejse og fik en ferie for 3 voksne og 2 børn for ca. 13.000 kr. Prisen var for flyrejse, 2 2-værelses lejligheder på hotel, morgenmad på hotellet, mad på flyet og transport til/fra hotellet.

Vi boede i Playa de la Arena, som ligger på sydsiden af øen. Det er ikke en af de mest populære turistbyer på øen og det passede os meget godt. Til gengæld var de guidede ture noget længere, da vi som regel blev hentet først og sat sidst af.

Der er masser af udmærkede restauranter i Playa de la Arena, en god strand og en smuk udsigt, så det var ikke fordi vi manglede noget. Det skulle lige være flere shoppemuligheder. Og så manglede vi en god legeplads. Umiddelbart findes der kun en i byen, som turistkontoret henviste os til. Det endte med at tage os over en time, at gå dertil pga. stejle bakker og lukkede veje. Lea faldt i søvn i klapvognen på vej derop, men Eva hyggede sig på legepladsen.

tenerife-9

Hotellet som vi havde bestilt hed Arena Suites. Det var ikke det mest fancy hotel, men det var rigtig godt til prisen. Vi havde som sagt to lejligheder, 1 til super-moster og pigerne og 1 til mig og Nat. Der var morgenmadsrestaurant på hotellet, hvor vi spiste de dage, hvor vi ikke skulle på tur. Der skulle vi nemlig afsted inden restauranten åbnede. Lejlighederne havde køkken, så der lavede vi mad et par gange. For det meste spiste vi dog ude.

tenerife-2

Hotellet har et fint lille poolområde med et stort bassin og et børnebassin. Pigerne havde en fest i børnebassinet. Jeg kunne godt have tænkt mig, at det var opvarmet, men jeg er også ret kuldskær. Pigerne var åbenbart ligeglade og var ikke til at hive op fra poolen, når vi først var kommet derned.

tenerife

Sightseeing på Tenerife

Der er masser af ting at opleve på Tenerife. Det allerstørste er selvfølgelig vulkanen Teide. Det er den 3. største vulkan i verden og den er stadig aktiv. Vi var ikke helt oppe på toppen, men næsten. Nationalparken omkring Teide ligger ca. 2000 meter over havoverfladen og jeg var glad for, at jeg havde taget jakker og huer med til pigerne, og en trøje til mig selv, for det var en anelse koldt deroppe. Selve parken var storslået med et landskab der siges, at kunne sammenlignes med månelandskab. Det var virkelig imponerende og jeg er glad for at vi brugte en dag på det.

tenerife-6

Ferien bød også på en tur til pyramiderne i Güímar, en bustur øen rundt, med stop i La Laguna på øens nordside og en sejltur med katamaran, hvor vi så hvaler og delfiner helt tæt på.

tenerife-7

tenerife-8

tenerife-5

Jeg forstår ikke, at jeg aldrig har tænkt på de Kanariske Øer som en feriemulighed før. Altså, jeg har jo altid vist, at folk valfartede dertil for at holde ferie, men jeg har bare ikke selv haft stedet på min ferieønskeliste. Det har jeg nu! Jeg vil gerne tilbage til Tenerife og jeg vil gerne besøge alle de Kanariske Øer .

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen