Fødselsdag i legeland

Fødselsdag legeland

Ifølge planen skulle vi være godt i gang med renovering af vores hus, og det ville derfor ikke have været muligt at holde temafester til pigernes fødselsdage, som vi ellers plejer at gøre. I stedet blev vi ,for længe siden, enige om at holde en fælles 3- og 5-års fødselsdag i legeland og så kunne de begge invitere deres små venner.

Det gjorde vi så i går og det blev et stort hit! Pigerne havde tilsammen inviteret 14 børn i alderen 2-5 år og vi havde lejet et lille fødselsdagsrum, så vi kunne være lidt private. Legeland serverede boller og slush ice og vi tog selv kage med. Vi startede med boller og slush ice og så valgte vi at udsætte kage, gaveoppakning og fødselsdagssang, fordi de fleste af børnene sad (forståeligt nok) på nåle for at komme ud og lege. En times tid senere havde de brændt lidt krudt af og var klar til sang og kage.

Rummet, som vi havde lejet, var i fe- og prinsesse-tema og jeg kastede mig derfor ud i et forsøg på en matchende kage. Eva var lidt skuffet over, at der ikke var nogen feer på kagen, men hun synes alligevel, at den blev fin og smagte dejligt.

Selve kagen er en brownie-kage, bagt i en stor bradepande. Som pynt lavede jeg en grøn smørcreme, som jeg sprøjtede på kagen med en “græs”-tyl. Og så lavede jeg sommerfugle, blomster og bogstaver af hvid, lyserød, lilla og blå fondant og pyntede dem med glimmer.

Opskrift på brownies til 25 personer:

250 g smør
150 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
4 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
3 spsk kakao
200 g hakkede valnøddekerner

Smelt smørret sammen med chokoladen i en gryde og lad det køle af.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland mel, kakao og valnøddekerner sammen og vend det forsigtigt i “æggesnapsen”.
Vend den afkølede chokoladeblanding i.
Hæld dejen i en smurt firkantet form (ca. 20 x 30 cm)

Bages ved 175 grader i 25 minutter.

Kagen skal være helt kold inden du pynter den.

Det blev en fantastisk fødselsdag og jeg gætter på, at der var en del børn, som faldt hurtigt i søvn ved sengetid. Mine gjorde i hvert fald! Til gengæld vågnede Lea ved 2-tiden med feber, hoste og snue, så vi hygger os herhjemme i dag.

 

1 kommentar til “Fødselsdag i legeland”

  1. Pingback: GiveAway - Bloggen har jubilæum - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen