Genbrugskunst

Dagens indlæg om genbrugskunst er skrevet af  Vivian, som har bloggen genbrugergodt.dk

Bloggen handler, som navnet siger, om genbrug og Vivian giver en masse tips og idéer til hvordan vi alle sammen kan blive mere bæredygtige og være med til at passe på naturen.

I dette indlæg viser hun, hvordan man kan lave genbrugskunst sammen med børnene.

xoxo Malene

Lav genbrugskunst med børnene

Går du op i genbrug, skal du ikke lade det holde dig tilbage fra at være kreativ. Du kan sagtens udfolde din fantasi og kreere noget smukt. Det behøver ikke at betyde, at du så har et større forbrug.

Elsker du at være kreativ sammen med børnene, kan du her få 3 idéer til projekter. Det er projekter, som børnene kan være med til. Det er også projekter, der er nemme at gå til. Mange af materialerne – hvis ikke alle – har du allerede liggende. Du skal bare lade være med at smide dem ud og i stedet bruge dem en ekstra gang.

Kan du ikke få nok af at lave genbrugskunst, kan du finde flere idéer på genbrugergodt.dk.

Lav collager

Mangler der lidt pynt på væggene derhjemme? Så hiv fat i børnene, og kom i gang med at lave noget vægpynt sammen. Brug jeres fantasi, og lav nogle fine collager.

Er du godt forberedt, kan I have et stort udvalg af afklip og andet, I kan lime på jeres collager. Du kan gemme aviser, ugeblade og magasiner, gavepapir, postkort og diverse andre ting. Hvis det kan limes på et stykke karton, så kan det bruges.

Giv børnene et stykke karton hver. Du kan også bruge en side fra en papkasse. Giv dem en lim eller noget andet, der kan klistre ting sammen. Der vil også være brug for en saks, hvis du ikke i forvejen har klippet det hele ud. Men så er det bare at slå jer løs og lime ting fast på jeres collager.

En collage kan have et tema. Er dine børn glade for dyr, kan de lave en dyrecollage. Elsker I farven rød i jeres familie, så lav en helt rød collage. Lav gerne mange, og lav gerne en stor fælles.

Genbrugskunst collager

Genbrug mælkekartoner

Et andet genbrugsprojekt går ud på at genbruge mælkekartoner. Gem kartonen, hver gang I har tømt en mælk. Du kan også gemme juicekartoner og andet.

Når du har en god stak tomme mælkekartoner (som selvfølgelig er blevet skyllet), så kan du tage fat i børnene og få gang i kreativiteten.

Mælkekartoner er ikke ret pæne at se på. Det kan du gøre noget ved, så du har lyst til at have dem stående i dit hjem. Der er 3 måder at gøre en mælkekarton pænere på. Alle tre kræver, at du starter med at klippe eller skære toppen af. Så får mælkekartonen form som en åben beholder.

Den første måde, I kan dekorere mælkekartonerne på, er ved at male dem. I kan male med enhver maling, der kan dække. Når den er tør, er mælkekartonen allerede meget pænere. Skal den være mere personlig, kan I pynte den lidt. Pynt med perleplader, blonder, afklip eller fotos.

I kan også dekorere mælkekartonerne ved at lime noget på dem. Det kan være gavepapir eller en masse afklip fra magasiner.

Den tredje metode kan være sjov for børnene. Her skal mælkekartonen nemlig smadres lidt. Dens sider skal krølles godt sammen og gøres føjelige. Prøv at undgå at ødelægge bunden. Når siderne er blevet krøllet godt, kan du trække det yderste lag af dem. Det er det yderste lag, der er trykt på. Når det kommer af, vil mælkekartonen blive pænere at se på. Bøj eventuelt det øverste stykke forsigtigt ned, og så har du en pæn opbevaring.

Når I har lavet en masse pæne mælkekartoner, kan I bruge dem til lidt af hvert. De er meget alsidige. I kan sætte jeres blyanter og tusser i en. I kan servere popcorn i dem. I kan også gendyrke jeres grøntsager i en af dem.

Genbrug mælkekartoner

Mal uden pensler

Det tredje kunstprojekt vil børnene helt sikkert også synes er sjovt. Til det her projekt skal du gemme tomme toiletruller og køkkenruller. Paprullen i midten kan nemlig bruges til at male med. Hvis du ikke har nogle pensler, kan I bare male med toiletruller. Du behøver slet ikke at gå ud og købe pensler. I kan bare bruge det, I allerede har derhjemme.

Der er mange måder at male med toiletruller på. En rigtig sød en er at give toiletrullen et knæk på langs på midten, så den former et hjerte. Så kan man dyppe den i maling og trykke nogle hjerter på papiret.

I kan have mange forskellige toiletruller stående, når I maler. Så kan der være en til hjerter, en til firkanter og en til cirkler. Der kan komme nogle interessant kunstværker ud af det, og selv de helt små børn kan sagtens være med.

Genbrugskunst for børn

Billige og børnevenlige materialer

Det smarte ved at lave genbrugskunst med børnene er, at det er genbrugte materialer. Du har ikke investeret nogle ekstra penge i dem. Det er noget, du har liggende i forvejen. Så hvis børnene laver fejl eller skal prøve sig lidt frem, så gør det ikke spor.

Kunst kræver tit, at der går lidt til spilde. Men når materialerne nærmest er gratis og endda miljøvenlige, så gør det ikke spor. Slå jer løs, og vær kreative sammen!

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen