Edit 4/6: Vinderen er fundet. Se mere her

Jeg har nu udgivet 100 indlæg her på bloggen og det kan man da godt kalde en slags jubilæum, ik?

Blogjubilæum

Siden mit allerførste indlæg, hvor jeg delte Nats opskrift på apple crisp, har jeg været igennem en del opskrifter. De mest populære er hvidløgsbrød og hjemmelavede flødekarameller. Pigerne har lavet anbefalinger af steder vi har været. Jeg har skrevet lidt om vores rejser, senest da Nat og jeg var på forlænget weekend i Rom. Og så har jeg vist lidt fra de temafester, jeg har holdt til pigernes fødselsdage. I har også kunnet følge renoveringen af stueetagen i vores hus og vores nye køkken. Jeg skylder stadig en endelig update på det, men status er, at det endnu ikke er helt færdigt. Vi har taget køkkenet i brug for længst, men der mangler stadig nogle småting og jeg vil gerne vise jer billeder af det hele.

Collage

Det har været sjovt at blogge og jeg har ikke planer om at stoppe igen foreløbig. Fra de første måneder, hvor det kun var familie og nogle få venner som kendte bloggen, er der nu en masse der følger med og det er jeg meget taknemmelig for. Tak for jer! For at I kan lære mig bedre at kende vil jeg, i dagens anledning, dele nogle af mine dybeste hemmeligheder, som ikke engang alle mine nærmeste kender til:

  • Jeg kan ikke synge ‘Puff den magiske drage’ uden at kløjs i ordene. Sådan har det faktisk været altid. Jeg tror aldrig jeg har sunget sangen til ende. Jeg kan ikke engang lytte til Nat, når han synger den for pigerne, uden at få tårer i øjnene. Det er frygteligt. Pigerne har en bog med teksten og jeg kan godt læse den højt. Men synge den, det er åbenbart umuligt for mig. Det er altså også en trist historie.

 

  • Engang elskede jeg at se gyserfilm. Det gør jeg egentlig stadig, men jeg ser dem ikke mere. Førhen påvirkede de mig kun, mens filmen kørte. Nu kan jeg ligge søvnløs flere nætter i træk og hører mystiske lyde. Gyserfilm kommer helt ind under huden på mig, i en grad de ikke har gjort før. Jeg tror ændringen skete, da jeg blev mor.

 

  • Jeg har højdeskræk! For 7 år siden prøvede jeg parasailing på en ferie i Tyrkiet. Det var den fedeste oplevelse. Virkelig! Sikken en udsigt man har deroppefra. Hold da op hvor jeg nød det og jeg var helt høj, da jeg kom ned. Allerede sammen aften fik jeg hjertebanken over en masse ‘Hvad-nu-hvis’-tanker. Hvad nu hvis selen ikke holdt, hvad nu hvis rebet knækkede. Fuldstændig tåbeligt, for jeg var jo kommet ned. Den dag i dag kan jeg stadig blive lysvågen, hvis jeg kommer i tanke om det, når jeg er ved at falde i søvn. Min højdeskræk er blevet så slem at jeg, på trods af et heppekor på 7 børn og en moster ikke turde at rutsje ned af en 2 meter høj rutsjebane til pigernes fødselsdag i legeland. Jeg er bange for, at jeg lige mistede en sejheds-stjerne hos pigerne der.

 

  • Jeg har haft kæledyr i hele mit liv, på nær i de par år jeg levede en nomadetilværelse i fremlejede lejligheder inden jeg mødte Nat. Da jeg var barn havde vi hunde, katte, marsvin, kaniner, hamstere, høns, duer og undulater (ikke alle sammen samtidig). Vi havde bl.a. en kylling af racen Plymouth Rock, som blev udruget under en varmelampe i vores gang. Den troede, at min mor var dens mor og fulgte efter hende rundt i hus og have. Vi døbte den Kyletta Salmonella. Ud over dejlige Luna, har vi i øjeblikket newts. Jeg er ikke sikker på hvad de egentlig hedder på dansk. Salamandere måske? Jeg bør google det!

 

  • Jeg støvsuger næsten altid i bare fødder. Jeg synes selv, at jeg er mærkelig på det område, men jeg elsker at gå på bare tæer på ny-støvsuget gulv. Og det er altså ikke fordi, vi normalt har et meget beskidt gulv. Jeg aner ikke hvorfor.

En lille gave til dig

Efterhånden som mine piger bliver ældre, viser de større interesse for madlavning og de kan være med til mere og mere. De synes det er sjovt at være med, når jeg afprøver nye opskrifter. Især når vi skal smage og pynte. I weekenden kom Eva og sagde “Mor, jeg har tænkt på en rigtig god opskrift på en lækker smoothie. Skal vi ikke lave den, så vi kan pynte glassene og tage fine billeder af det?”

Det syntes jeg var en god idé, så Eva gik i gang med at finde de ting frem, som hun skulle bruge. Jeg ville ønske jeg havde filmet hende, mens hun lavede smoothie, for hun var meget koncentreret.

Koldskålssmoothie

Her er Evas opskrift på koldskålssmoothie – med egne ord:

Man skal bruge en blender og et jordbær inde fra fryseren og en banan. Ej, måske 3 jordbær. Eller 10. Det må man selv bestemme. Man skal også bruge nogle brombær. Så putter man det op i den der, som man putter det op i og trykker på den gule, så det larmer. Men det vil ikke dreje rundt, så man skal putte koldskål i, så vil det gerne.

Når man skal pynte glas skal man bruge 2 tallerkner og de fineste glas. Man putter honning på den ene tallerken og krymmel på den anden. Så dypper man glasset i honning og så i krymmel og så skal man finde et smukt sugerør.

Jeg har også lavet smoothies med kiks (kammerjunkere, red), æbler og mælk. De smagte ikke godt!

Jeg er så stolt over, at hun har mod på at prøve sine egne opskrifter af og finde ud af, hvad der fungere sammen og hvad der ikke gør.

Koldskålssmoothie

Jeg nyder at have pigerne med i køkkenet og jeg har planer om at involvere dem endnu mere. Jeg er derfor altid på jagt efter børnevenlige opskrifter og jeg er faldet over denne fantastiske bog, som du nu kan vinde i anledning af bloggens jubilæum. Den er et hit hvis du skal have dine børn, børnebørn, venners børn eller andre børn med i køkkenet – Eller hvis du bare ikke selv er en ørn til at lave mad!

Børnenes opskrifter

Det eneste du skal gøre for at være med i lodtrækningen, er at skrive en kommentar herunder. Eva har flere gange spurgt, om hun ikke snart skal hjælpe mig med bloggen igen, så på søndag får hun lov til at trække en vinder.

 

Malene

15 comments on “GiveAway – Bloggen har jubilæum”

  1. Tillykke med jubilæet. Det er 100 gode indlæg du har lavet. Jeg er især vild med de skønne pigers anbefalinger. Keep up the good work.

  2. Sikke nogle fine fun facts om dig. Jeg er især vild med de bare fødder under støvsugningen fed præmie, den vil jeg gerne vinde Stort tillykke med jubilæet, det er hyggeligt at følge dig

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.