Januar – Top 5 på bloggen og hos mig

Så er den første måned af 2019 allerede gået. Januar er for mange mennesker lang, kold og trist. Men hos os har der været fart på. 6 fødselsdagsfester for 8 børn, plus Evas egen fødselsdag har fået januar til at suse afsted, på den gode måde.

I mit køkken og på bloggen har der været fokus på sunde retter. Vi har prøvet forskellige ting af og jeg skal nok dele alle vores opskrifter med jer i nærmeste fremtid. Det mest læste opskrift i januar er dog overhovedet ikke sund. Men det skal der også være plads til 🙂

Top 5 på bloggen

1. Opskrift på fromage med Baileys

Fromage med Baileys

Min fromage med Baileys holder førstepladsen fra december. Opskriften fik et gevaldigt besøgstal lige op til nytår og populariteten er holdt helt ind i januar.

2. Sådan laver du hjemmelavet slim

Hjemmelavet slim

Min opskrift på slim er tilbage i top 5. Det er også en skøn aktivitet, som børn elsker. Vi har selv lavet slim et par gange i januar. Både med og uden skum.

3. Cremet pasta med laks og spinat

Cremet pasta med laks og spinat

Leas egen ret med rådden laks har været vildt populær på facebook. Både for retten og for den søde sproglige misforståelse. Det er da så sødt, når de små får udtalt ord helt forkert. Retten smager også helt vildt godt.

.4. Spinatpandekager

Spinatpandekager med oksekød

Mine spinatpandekager fik en flot fjerdeplads i. De smager skønt og jeg har selv serveret den indtil flere gange i januar. De er SÅ nemme at lave.

5. Hjemme hos Elvis

Graceland januar

The King of Rock ‘n Roll har fødselsdag i januar og vi mindedes vores tur til Graceland for et par år siden. Vi havde en skøn miniferie i Tennessee og der var heldigvis mange af jer, der gerne ville læse om den tur.

Min personlige Top 5 i januar

  1. Mit mor-jubilæum

Eva er lige blevet 7 år. Jeg bliver lige rørt hvert år, over det fantastiske vidunder jeg har været med til at skabe. Eva er født midt om natten og jeg er hvert år lige ved at sætte vækkeuret, for at stå op og mindes nøjagtig det tidspukt hun kom til verden. Meeeen, det har jeg dog ikke gjort – endnu!

2. Evas fødselsdag

Da jeg puttede Eva om aftenen på hendes fødselsdag, sagde hun, at hun havde haft en dejlig fødselsdag. Hun var oppe, før vi nåede at vække hende med fødselsdagssang, fordi hun var så spændt. Nat lavede pancakes til morgenmad og Evas var selvfølgelig formet som et 7-tal. I skolen fejrede de 100-dage-i-skole og Eva havde en stor gulerodskage med. Da hun fik fri ventede jeg ude foran klassen med flag og hun og jeg kørte til guldsmed, så hun kunne få huller i ørerne, som hun havde ønsket sig så længe. Om aftenen havde Eva valgt, at vi skulle spise på sushi-restaurant.

3. Date night

Det sker egentlig alt for sjældent at Nat og jeg tager på date. Sådan bare os to, uden anden årsag end at have en hyggelig aften. Men i starten af januar ringede min søster og spurgte om pigerne måtte komme og overnatte og så fik fik vi hurtigt booket bord og biografbilletter. Vi så ‘A Star is Born’. Skøn film.

4. Fødselsdagsfejringer

Vi har fejret hele 8 børns fødselsdage i januar. De tre af dem var det dog kun Eva der deltog, da det var hos klassekammerater. Derudover har Eva holdt to fødselsdage; en for klassen og en for familien. Den for klassen valgte hun at fejre på McDonalds. Det var nemt og forholdsvis billigt og alle pigerne havde en fantastisk dag. Jeg savnede dog lidt at planlægge og arrangere en temafest som jeg plejer. Det må der laves om på næste år.

Læs om alle vores tidligere temafester her: https://heltoptilmaanen.dk/category/livsstil/hoejtider-og-fester/temafester/

5. Sne

Der er ingen tvivl om at jeg meget bedre kan lide sol og varme. Men når det nu er vinter, så er sne altså at foretrække, fremfor regn, blæst og gråvejr. Det er ikke meget vi har fået, her hvor vi bor, men lige nok til at bygge en lille faldefærdig snemand og lave sneengle.

Gode ting jeg ser frem til

I februar er det Leas tur til at fejre fødselsdag. Hun vil gerne have besøg af børnehaven, så det skal vi selvfølgelig have. Det er hyggeligt at have dem og det plejer at være en stor dag. Ikke bare for fødselsdagsbarnet.

I februar er det også vinterferie. Jeg tror aldrig vi har holdt ferie i uge 7 før, men med en skolebarn, så er det jo ligesom planlagt. Nat kan desværre ikke holde ferie, men jeg trængte bare til at komme ud og opleve noget. Så jeg har bestilt en lille rejse til Lapland i Finland til mig og pigerne. Vi glæder os SÅ meget.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen