Juleinspiration fra Hverdagsro.dk

Hverdagsro

Jeg hedder Tina, og jeg er så glad for at have fået lov til at gæsteblogge hos Heltoptilmånen.dk her op imod jul. Min blog hedder Hverdagsro.dk –  det en madblog med alle mine egne favorit madopskrifter. Der ligger p.t. mere end 200 lækre madopskrifter derinde, og der kommer nyt til flere gange om ugen.

Hvorfor hedder min blog så lige Hverdagsro? Jo, hverdagsro handler for mig om at skabe tid og mentalt overskud i hverdagen, til at kunne skabe hygge og gode rammer for min familie midt i en travl hverdag. Og hos os er det altså tæt knyttet til madlavning. Og ikke mindst i juletiden er netop det at finde hverdagsro vist noget vi alle sammen kan have glæde af.

Advent og DIY adventskrans

Hos os begynder vi at julehygge i det små allerede i midten af november, og en af de ting der altid planlægges nøje er vores adventskrans. Jeg holder mig som regel til naturfarver som hvid / grå / brun, da jeg ikke er så god til alt det røde i så lang tid.  Min krans indeholder heller ikke gran, da det bliver virkelig tørt og – synes jeg – lidt trist at se på efter et par uger!

Vi har de sidste par år brugt en hængende metalstage, som min mand har lavet. Jeg synes det er den lækreste gør-det-selv hængende adventskrans! Modellen er inspireret af de fine hængende metalstager, der kom frem for et par år siden (og som kostede en halv bondegård). Denne her kan du lave for ca. 50 kr., og så er det i min verden langt hyggeligere at tænke på at den er lavet med kærlighed og kreativitet, end bare købt færdig hos en isenkræmmer.

Kransen:
Selve kransen er lavet af et rundt metalfad fra Ikea, hvor bunden er skåret ud med en vinkelsliber, så der kun er kransen tilbage. Der er boret 4 huller (midt mellem lysholderne) til snoren.

Lysholderne:
Lysholderne er slutmuffer fra det lokale byggemarked, hvor hullet passer med størrelsen på et standard Kronelys. De er skruet på kransen.

Snor:
Jeg har en sort lædersnor i stagen, købt i Stof & Stil.

Nogle år har jeg haft stagen oppe at hænge helt uden pynt, og det synes jeg også er fantastisk flot og enkelt. I år har jeg pyntet den med lærkegrene med små kogler på, og drysset med lidt glimmer. Brune lys fra Søstrene Grene.

Hverdagsro

Brændte Mandler med lakrids

En lille hyggelig adventssnack, man kan guffe mens man laver sin adventskrans, er brændte mandler. De er så ekstremt nemme at lave, at man nærmest tror det er løgn! Denne version er med lakrids.

200 g mandler

4-5 spsk rørsukker

1 spsk lakridspulver

3 spsk vand

Bland alle ingredienserne sammen, og fyld dem i en skål med høje kanter (f.eks. en plast røreskål).

Sæt blandingen i mikroovnen i 2 minutter for fuld styrke.

Tag det ud og rør rundt.

Tilbage i mikroovnen med dem i yderligere 2 minutter.

OBS: Hold øje med det – hvis de begynder at boble ud over alle bredder derinde, så bare tag dem ud lidt før!

Pas på når du tager dem ud – de er meget varme.

Bred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle helt af.

Nyd dem, og hav en rigtig dejlig december!

Hverdagsro

Kærlig hilsen

Tina
Hverdagsro.dk

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen