Min Bedste Ferie – Island

Vi hedder Anne Marie og Rasmus og står bag rejsebloggen Two Danes On Tour. Vi er vilde med at rejse, har besøgt over 60 forskellige lande på 6 kontinenter og er begge medlemmer af De berejstes klub. Vi elsker at planlægge vores egne rejser, og ofte står der oplevelser med vilde dyr øverst på vores ønskeliste. Vi har tabt vores hjerter til Mexico, Madagaskar og Iran – og mange flere steder.

Min bedste ferie island

På vores blog kan du læse om vores rejseoplevelser fra hele verden. Vi gør os umage med at skrive inspirerende tekster, hvor du kommer til at kende os og vores måde at rejse på. Derudover giver vi råd til stort og småt undervejs krydret med massevis af billeder. Vi har også både en Facebook-side og en Instagramprofil, hvor vi lægger masser af billeder ud fra vores mange ture rundt omkring på kloden.

Hvor gik jeres bedste ferie hen?

Vi har aldrig, i løbet af de 16 år, hvor vi har rejst sammen, haft en dårlig ferie. Og man siger jo, at den sidste ferie altid er den bedste. Sådan har vi det nok også. Vores sidste ferie gik til Island, og således må det være vores bedste ferie lige nu.

min bedste ferie island

Der har sikkert været mange, men hvad var den allerstørste oplevelse på ferien?

At køre ud i det smukke islandske landskab, for ved hjælp af GPS-koordinater at finde en lille naturlig kilde, som vi kunne bade i. Vi kørte forkert et par gange og kunne ikke rigtig finde stedet, men pludselig så Rasmus damp, som steg op, og så vidste vi, at vi havde fundet kilden. Vi skiftede til badetøj i bilen og løb ud i regnen for at sætte os ned i 34 grader varmt vand. Det var bare helt fantastisk at være bare os der midt i den islandske natur!

Min bedste ferie island

Hvad kan man se/opleve i Island?

Island indbyder jo til masser af naturoplevelser! Vandfald, gletchere, gejsere, vulkaner, varme kilder samt masser af fugle, sæler og hvaler, hvis du er heldig. Derudover er hovedstaden Reykjavik en rigtig fed by med masser af streetart og trendy butikker. Og så er der jo Islands største turistattraktion: Den blå lagune.

Hvad var det der gjorde ferien til den bedste?

På denne tur havde vi inviteret vores niece Ella på 10 år med til Island. At se hendes begejstring og interesse for stederne var helt fantastisk. Hun er den sejeste 10 årige backpacker, vi kender. Vi stod tidligt op hver dag, var på tur og oplevede en masse hele dagen og gik sent i seng. Hun var med på det hele, og vi så mange fede steder sammen.

min bedste ferie island

min bedste ferie island

Har I nogen gode råd til andre som skal til Island?

Skal du til Island, så husk at pakke hele garderoben. Du ved aldrig, hvordan vejret bliver, og det kan skifte på bare 10 minutter! Da vi var i Island første gang i 2005, havde vi snevejr i juli måned! Derudover regner det en del, så husk godt regntøj. Det er så surt hele tiden at tænke: ”Nej, jeg går ikke ud i det vejr”. For så snyder man sig selv for en masse oplevelser. Det er bare på med regntøjet og så ud i naturen – det skal nok blive sjovt, når du først er derude.

Og så skal du selvfølgelig også huske badetøjet! Det er sjovt at prøve forskellige badeoplevelser. Som f.eks. Den blå lagune, en udendørs islandsk svømmehal med forskellige hot tubs og den naturlige kilde ude i landskabet. Det sidste er klart vores favorit.

Husk også at meget af det, du har planlagt, afhænger af vejret. Bådture kan blive aflyst i dårligt vejr, og veje kan være lukkede i vinterhalvåret pga. sne eller smeltevand. Tag det som en oplevelse – det hjælper alligevel ikke at blive sur.

Hvor går sommerferien hen i år?

Vores sommerferie går i år til Mexico og Belize. Vi har været i begge lande flere gange og er vilde med maden, kulturen og det skønne klima. Derudover kan man også snorkle med nogle rigtig seje dyr begge steder. Vi har snorklet med hvalhajer, hajer, rokker, skildpadder, søløver og tilmed en søko! Vi håber, at få nogle af de samme oplevelser i år og vi glæder os til at vise begge lande frem for Rasmus’ forældre, søster og vores niecer, som skal være med os de tre af de fem uger, vi skal være væk. Resten af tiden skal vi besøge gode venner og Rasmus’ værtsfamilie, som han boede hos et år i 1991/92, da han var udvekslingsstudent i det Nordlige Mexico. Det er altså fedt at kunne besøge dem stadigvæk og føle, at vi stadig hører til og er den del af familien. Det er meget privilegeret at have en ekstra familie i et andet land.

Min bedste ferie island

Min bedste ferie Island

Min bedste ferie Island

Har du en bucketlist?

Vi har alen lange bucketlists, og de ændrer sig hele tiden, når vi ser eller læser om nye steder, som vi ikke har hørt om før.

Vi har derfor valgt at komme med hver vores, da vi ikke kan blive enige om, hvad der rent faktisk er top tre. Og spørger du os igen om en uge, kan listen meget vel se anderledes ud.

Anne Maries bucketlist:

  1. Etiopien

Jeg har længe gerne ville besøge Etiopien og især de forskellige stammer i Omo valley. Det lyder så spændende med deres ritualer og traditioner, kropsudsmykninger og kultur. Det nordlige Etiopien har også masser af spændende oplevelser at byde på.

  1. Stan-staterne

Stan-staterne dækker over alle de lande i centralasien, som ender på -stan. F.eks. Uzbekistan, Kirgisistan, Turkmenistan. Vi var i Iran sidste år og fik en kæmpe oplevelse der. Jeg tror, at Stan-staterne kan give lige så store oplevelser og spændende møder med lokalbefolkningen. Derudover elsker jeg at besøge de mere ukendte lande, hvor få danskere har rejst på egen hånd.

  1. Antarktis

Det er en stor drøm for mig en dag at komme til Antarktis, men prisen afskrækker lidt. Skal man til Antarktis, skal man med cruiseskib, og det løber hurtigt op i 70.000 kr. så det er vist ikke lige rundt om hjørnet, at vi skal af sted. Men drømmen om de søde pingviner og det helt unikke dyreliv gør, at Antarktis altså alligevel når en tredjeplads på denne liste.

Rasmus’ bucketlist:

  1. Svalbard

Vi er vilde med Nordnorge, men har endnu ikke besøgt Svalbard, som er en af Nordens store naturperler. Det ville være fedt at opleve dette isolerede samfund og forhåbentlig se isbjørn, hvalros og hvaler.

  1. Nicaragua

Jeg har en stor svaghed for spansktalende lande, da jeg har boet et år i Mexico. Det giver selvfølgelig også en helt anden oplevelse med de lokale, når man taler sproget. Nicaragua et af de steder i Mellemamerika, som endnu ikke er så udviklet og overrendt af turister. Jeg vil gerne besøge de små øer ud for kysten, de smukke vulkaner og regnskoven.

  1. Irian Jaya

Jeg ønsker at opleve det unikke dyreliv, verdensklasse dykning og den afsides location, som øen Irian Jaya i Indonesien kan tilbyde. Der er meget få turister der rejser hertil, og jeg er sikker på, at det er her, eventyret ligger begravet.

Hvilke rejseblogs inspirerer dig mest og hvorfor?

Vi følger rigtig, rigtig mange rejseblogs, så vi ved, hvad der rør sig af både trendy og interessante steder rundt om på kloden. Men der er jo altid nogle, som man følger mere intenst i perioder end andre og i den forbindelse vil vi gerne fremhæve to – selv om vi nemt kunne nævne ti.

Rejsebloggeren Sarah fra sarahinthegreen  har altid nogle flotte og spændende blogindlæg. På en måde er vi meget ens – og dog forskellige i de oplevelser vi vælger. Men det handler næsten altid om dyr hos både hende og os. Sarah tager de smukkeste og fedeste fotos fortrinsvis i Norden, men rejser også til andre lande i Europa og til USA. Senest har hun været i det sydlige England for at vandre ved The Seven sisters Cliff. Hvis du ikke på forhånd kender sarahinthegreen, så vil vi gerne opfordre dig til at kigge forbi hendes blog eller hendes Instagramprofil @sarahindthegreen og blive inspireret af hendes flotte, flotte billeder. De er altså helt fantastiske.

Malene fra BUREAU BRIX TRAVEL er rimelig ny blandt danske rejseblogs. Hun er til hverdag freelance tekstforfatter og rejsejournalist, så det har ikke været så stor en omvæltning for hende, at starte sin egen rejseblog. Hun har derfor allerede nu masser af rejsetips at dele ud af, så ønsker du ideer til lækre is og super cool street art, så er Malene den helt rigtige at tjekke ud. Malene har netop været med familien i USA, hvor de bl.a. har dyrket yoga ude i naturen og set springende pukkelhvaler på en fantastisk bådtur ud for USA’s vestkyst. Du kan også se Malenes flotte billeder på Instagram @bureaubrix-travel

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Vil du også fortælle om din bedste ferie og give inspiration til en god ferieoplevelse, så send mig en mail. Jeg vil blive glad for at høre fra dig!

heltoptilmaanen@gmail.com

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen