Min Bedste Ferie – ny gæstebloggerserie

Sommeren har ramt os og når vejret er som nu, er Danmark det skønneste sted at befinde sig. Men jeg ved med mig selv, at så snart der kommer en regnvejrsdag, så kommer også længslen efter en ferie i varmere lande. Sådan er I sikkert flere der har det. Men skal man vælge den velkendte, sikre charterferie, eller skal man drømme større og få nye oplevelser med i bagagen?

Jeg har allieret mig med en masse søde rejsebloggere, som henover sommeren vil fortælle om deres bedste ferieoplevelse og forhåbentlig inspirere dig til nye oplevelser og nye destinationer, hvad enten du mangler idéer til denne sommer eller næste, eller måske har planer om en rejse til vinter.

Selvom jeg har interviewet en masse erfarne rejsebloggere, er jeg selvfølgelig ikke for god til at interviewe mig selv 😉 Så here goes

Hvor gik din bedste ferie hen?

Jeg ville så gerne sige vores rundrejse i Australien i januar, som på mange måder var fantastisk og som gav os nogle af vores livs største oplevelser. Men den sorg der ramte os, da min svigerfar blev alvorligt syg og døde, og Nat måtte afbryde rejsen og tage til USA, lægger alligevel en skygge over ferien som helhed.

I stedet er det vores roadtrip gennem Danmark i sommeren 2015, der fremstår som den bedste familieferie. Vi havde lejet en autocamper og kørte fra København til Fanø og op til Mariager Fjord med en masse stop undervejs på jagt efter vikingernes historie.

Min bedste ferie

Der har sikkert været mange, men hvad var den allerstørste oplevelse på ferien?

Den største oplevelse var Fyrkat Vikingecenter. Vi havde virkelig ikke forventet noget andet end endnu et vikingested, som vi skulle se fordi det var på vores liste, men vi havde en rigtig dejlig dag der og de har nok den sjoveste naturlegeplads jeg endnu har set. Pigerne var ellevilde.

Min bedste ferie

Hvad kan man se/opleve på roadtrip i Danmark?

Nu var vi jo vidt omkring på vores tur og der er så uendeligt mange skønne ting at opleve i Danmark. Hvis man tager den samme rute som os og gerne vil blive lidt klogere på Danmarks og Skandinaviens vikingehistorie, så vil jeg anbefale Trelleborg, Ladbyskibet, Jellinstenene, Ribe Vikingecenter og Fyrkat, som vi besøgte. Alle stederne lærte os en masse om dansk kultur og historie og der var masser af ting, som også pigerne syntes var sjove og interessante.

Hvad var det der gjorde ferien til den bedste?

Det bedste ved ferien var, at vi var så meget og så tæt sammen. Når man sover, spiser og kører i en autocamper, så kommer man hinanden ved og det var simpelthen så hyggeligt. Også så var vejret bare med os. Det er altid et sats at holde ferie i Danmark og sommeren 2015 går vist ikke over i historien som den bedste sommer. Men lige de 3 uger vi holdt ferie var helt perfekte.

Noget af det bedste var også at min søster var med på ferien, mine svigerforældre var med på en del af turen og at mine forældre stødte til en dag i Legoland. Det var så dejligt at dele de skønne oplevelser med de nærmeste.

Min bedste ferie

Har du nogen gode råd til andre som skal på roadtrip i Danmark?

Planlæg ruten og oplevelserne hjemmefra. Det gjorde det hele meget nemmere for os at det var planlagt, fordi pigerne stadig var så små og Lea stadig havde brug for middagslur.

Hvis du har små børn i autostole, så se om der ikke er mulighed for at få en autocamper, hvor man ikke behøver at omdanne sæderne til soveplads. Vi brugte meget tid på at flytte rundt på, og finde plads til, autostolene hver morgen og aften, fordi hele kabinen også var soveplads.

Hvor går sommerferien hen i år?

I år skal vi holde ferie i Berlin. Nat skal arbejde de fleste af dagene, men pigerne og jeg skal ud og se hvad byen har at byde på. Jeg har aldrig været i Berlin før. Stor fejl! Jeg glæder mig rigtig meget til at opleve det.

Har du en bucket list? (Nævn 3 steder du drømmer om at besøge.)

Min bucket list er alen lang. Der er så mange steder jeg drømmer om at opleve sammen med mine børn. Top 3 på listen er:

Roadtrip på USAs vestkyst. Vi har allerede oplevet så mange af de østlige stater, men pigerne og jeg har endnu aldrig været ovre på den anden side. Turen måtte også meget gerne inkludere Hawaii.

Safari i Afrika. Da Eva fyldte 6 år i Australien, sagde Lea at hun ville fylde 6 år i Afrika, så jeg håber det lykkes os at komme dertil om at par år.

Asien, allerhelst Kina, da det er højst på Evas liste.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Vil du også fortælle om din bedste ferie og give inspiration til en god ferieoplevelse, så send mig en mail. Jeg vil blive glad for at høre fra dig!

heltoptilmaanen@gmail.com

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen