Min Bedste Ferie – Sydafrika

Hej, jeg hedder Per og står bag rejsebloggen Taste The World. Jeg elsker at rejse, og jeg lider nærmest af konstant udlængsel.

Mit ønske med bloggen er at inspirere andre til at få nogle bedre, unikke og anderledes rejseoplevelser.

Bryde River Canyon

På min rejseblog finder du artikler fra det meste af verden. Jeg er også begyndt at podcaste, hvor jeg taler med andre rejsende, som fortæller om deres rejseoplevelser.

Følg med på min rejseblogFacebook eller Twitter

Hvor gik din bedste ferie hen?

Puha, det er et svært spørgsmål. Jeg har været rigtig mange spændende steder. Før krigen var jeg i Syrien, som var en kæmpe oplevelse. Og det er hjerteskærende at se i medierne, hvordan landet er blevet ødelagt.

Herudover vil jeg nævne Sydafrika, som er et fantastisk rejseland. Naturen er overvældende smuk, du får fantastisk mad, og befolkning er fantastisk imødekommende. Og så er det en fordel, at det er et billigt land at rejse i, og du kan komme frem uden jetlag.

Cape Town Bo Kaap

Der har sikkert været mange, men hvad var den allerstørste oplevelse på ferien?

Min seneste længere tur gik til Sydafrika i februar 2018. Her var en af de allerbedste oplevelser at tage et tog på tværs af landet – fra Johannesburg til Cape Town.

Der er noget helt særligt ved at rejse med tog, hvor du i ro og mag kan sidde og kigge på det smukke landskab, der bare glider forbi.

Der findes et mega dyrt luksustog, men vi fandt et godt alternativ, hvor du for lidt over 1.200 kr. kan få din egen lækre sovekupé. Måltider er også inkluderet som serveres i den fornemme spisevogn. Efter middagen kan du hænge ud i lounge-vognen og nyde en drink eller et godt glas sydafrikansk vin.

Du kan læse mere om turen på min rejseblog: Rejs på tog tværs over Sydafrika

Tog tværs over Sydafrika

Hvad kan man se/opleve i Sydafrika?

Sydafrika har så meget at byde på, så det er svært at vælge nogle få ting ud. Men her er et par bud:

De fleste turister tager til Cape Town, som er en fantastisk smuk by. Den ligger smukt ud til Atlanterhavet med Table Mountain som det smukkeste bagtæppe. Byen bugner af fantastisk restauranter. Du kan også blive klogere på landets mørke apartheid-periode ved at besøge fængselsøen Robben Island (hvor Mandela sad i fængsel i 18 år) og District 6 museet.

Ellers vil jeg nævne Mpumalanga, som er et område i den nordøstlige del af landet. Naturen er ubeskrivelig smuk. For eksempel kan du besøge Blyde River Canyon, som på mange måde er lige så storslået som Grand Canyon i USA. Og så er det perfekt sted, hvis du vil ud og vandre.

Hvad var det der gjorde ferien til den bedste?

Som tidligere nævnt, så er naturoplevelser, mad og befolkningen helt fantastiske i Sydafrika. Jeg har efterhånden været mange gange i landet, og der er noget befriende ved at komme tilbage til et land, man kender godt.

Jeg kender til alt det praktisk og har set top 10-listen over ting, man skal se i landet. Så på min sidste tur gav jeg mig rigtig god tid og besøgte mindre kendte steder. Og det gjorde rejsen til noget helt særligt.

Har du nogen gode råd til andre som skal til Sydafrika?

Høj kriminalitet tænker mange danskere straks, når jeg nævner Sydafrika. Og det er rigtigt, at kriminaliteten er høj. Men de seks gange, som jeg har været i landet, så har jeg aldrig oplevet eller set kriminalitet. Hvis du bare følger råd fra de lokale, så er Sydafrika er meget sikkert land at rejse i. Det er primært i de store byer, at du skal være lidt ekstra opmærksom.

Og så husk på, at Sydafrika er så meget mere end safari og vilde dyr. Lej en bil og kør langt ud på landet, hvor der venter mange spændende oplevelser.

Du kan finde flere gode råd på min blog om at rejse i Sydafrika: Ti ting, du skal vide, før du rejser til Sydafrika

mpumalange limpopo

Hvor går sommerferien hen i år?

Provence, Frankrig med stor-familien (syv mennesker i alt). Vi har lejet en Airbnb-villa uden for Avignon.

Har du en bucketlist?

  • Etiopien
  • Mexico
  • Botswana

Hvilke rejseblogs inspirerer dig mest og hvorfor?

For mig er en inspirerende rejseblog et sted, hvor jeg kan fornemme personen bag. Der skal være noget personlighed og kant. Og så kan jeg godt lide, at man har gjort sig lidt umage. Teksten er godt skrevet, og som læser skal jeg følge min inspireret. Og så elsker rejseblogs med gode fotos og video.

Her er et par bud på blogs og vlogs, som jeg følger

Mette og Martin rejser
Velskrevet blog med flotte fotos og video. Desværre er det noget tid siden, at bloggen er blevet opdateret.

Vagabrothers
To amerikanske brødre, der vlogger fra hele verden. Især tidligere videoer var rigtig gode. På det seneste er videoerne dog blevet en anelse poppet (og for kommercielt) for min smag.

Facebook-siden ’Del din rejseblog’
Her er deler mange danske rejsebloggere deres indlæg. Et godt sted at følge med i, hvad der sker af nyt på danske rejseblogs.

Kara & Nate
Et ungt amerikansk par som rejser verden tynd og vlogger som sindssyge undervejs. De udgiver seks videoer om ugen! Det er sjovt at følge dem, og de bliver bedre og bedre til lave videoer.

Helt op til månen

Jeg kendte faktisk ikke Malenes blog, før hun skrev til mig og bad mig svare på spørgsmål om mine rejser. Mums, der er mange lækre opskrifter og inspirerende rejseartikler 🙂

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Vil du også fortælle om din bedste ferie og give inspiration til en god ferieoplevelse, så send mig en mail. Jeg vil blive glad for at høre fra dig!

heltoptilmaanen@gmail.com

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen