Min Bedste Ferie – Sydøstasien

Mit navn er Helle, og jeg er erklæret afhængig af solnedgange. Sammen med min familie sætter jeg fodspor på bloggen 5fodspor.com. Jeg er tidligere rejseleder og passionen for – og modet til – at uvikle sig som menneske, gennem dét at udforske verden, er en af de værdier, vi virkelig gerne vil give videre til vores børn.

På bloggen deler vi ud af vores – og deres – oplevelser. Børnene har deres eget hjørne på bloggen, og den yngste er ofte en flittig skribent, når vi er afsted. Selma er nu 10 år, og faktisk er hendes del af bloggen en af de mest besøgte (https://www.5fodspor.com/selmas-dagbog).

Selvom både min mand og jeg har en fortid i charterbranchen, rejser vi aldrig på pakkerejser. For mig er halvdelen af rejsen forberedelsen inden, at finde de helt rigtige steder at bo og opleve – allerhelst langt væk fra masseturismen og tæt på de lokale. Vi rejser ikke low-budget, men heller ikke dyrt.  Så det er en slags rejsetip og anbefalinger, du primært finder på vores blog.

Min bedste ferie Sydøstasien

Hvor gik din bedste ferie hen?

Her har jeg taget familien med på råd.

Med undtagelse af ældstebarnet på 17, som synes det er New York eller Kuala Lumpur, var der udpræget enighed om, at det var en længere rejse (9 uger) til Sydøstasien i 2016/17. Her rejste vi rundt i Vietnam, Laos, Cambodia og Malaysia.

Der har sikkert været mange, men hvad var den allerstørste oplevelse på ferien?

Listen over ubeskrivelige og mindeværdige oplevelser på de 9 uger er uendelig lang. Men den største var faktisk slet ikke så svært at udpege. Kuang Si vandfaldeneudenfor Luang Prabang (som i øvrigt også er fantasisk by) i smukke smukke Laos. De var den prmære årsag til, at vi valgte at besøge landet, og på vej op gennem regnskoven, blev jeg pludselig ramt af en skræk over ”tænk, hvis nu det slet ikke er som det ser ud på billederne”. Men pludselig åbenbarede sig det vildeste og mest imponerende naturskabte landskab for øjnene af os, og alle bekymringer var bragt til skamme. Når jeg står sådan et sted, i noget så smukt, bliver jeg rørt og fyldt op af taknemmelighed over, at vi som familie har mulighed for at opleve sådan nogle ting sammen.

Min bedste ferie Sydøstasien

Min bedste ferie Sydøstasien

En anden kæmpe oplevelse på samme tur var en magisk morgen under et 4 dages homestay i Mekongområdet i det sydlige Vietnam. Her sejlede vi med vores vært ud til det lokale flydende marked (ikke det store ”turist-marked” i Can Tho) kl. 04 om morgenen. At se solen gå op, men der blev handlet fra båd til båd var noget ganske særligt. Det har jeg skrevet om her: https://www.5fodspor.com/single-post/2015/12/27/MAGISK-MORGEN-I-MEKONG-1

Min bedste ferie Sydøstasien

Min bedste ferie Sydøstasien

Min bedste ferie Sydøstasien

Hvad var det der gjorde ferien til den bedste?

Bare at at tage det som det kommer. Lægge planer undervejs, ændre dem og gå tilbage til de første planer igen. At sidde i Cambodia en aften og sige ”skal vi ikke til at rejse videre i morgen? Hvor har I lyst til at tage hen? Thailand? Malaysia?” . Nogle ville måske synes, det er stressende uden planer – for mig er det den ultimative følelse af frihed.

Det eneste vi havde planlagt var en udrejse itl Ho Chi Mihn og hjemrejse fra Singapore 9 uger senere. Hvad vi fyldte i undervejs, var alene drevet af lyst, humør og rejsetip fra folk vi mødte på vores vej. Og det har måske været det bedste ved hele turen. Ikke at være fastlåst og have noget vi ”skulle”.

Min bedste ferie Sydøstasien

Hvor går sommerferien hen i år?

Sommeren holder vi som oftest i Europa, og da vi begge har boet i Grækenland tidligere (det var faktisk her, vi mødtes for mere end 20 år siden), så har vi en forkærlighed for landet. Sidste år hoppede vi rundt på Kykladerne – 5 øer på 4 uger. Men i år har børnene fået ordet. De vil gerne blive på samme sted og drømmen om gensyn med Korfu, som vi besøgte første gang for 4 år siden, gør det ud for denne sommers rejseplan. Det er sjældent, vi rejser tilbage til en destination, men Korfu er noget ganske særligt. Nord på øen – ved Peroulades – så vi fx en af de den smukkeste solnedgange, jeg nogensinde har oplevet.  Derudover går turen et par uger i sommerhus ved Hejlsminde i Sønderjylland.

Min bedste ferie

Har du en bucketlist?

Den er ikke svær og består af både store og små drømme:

  • Åh, jeg drømmer om at træde ud af hverdagen en længere tid og rejse rundt med rygsæk i Venezuela, Peru, Panama, Colombia & Ecuador.
  • Amsterdam (vi tager en ny storby hvert år, og denne ligger højt på listen)
  • Java, Sumatra & Borneo – i en skøn forening. De kan vist lige slås sammen, ikk? J

Mine rejsemantraer

Væk minderne

For mig er en rejse er ikke slut, når vi atter står i Danmark på en regnvejrsdag kl. 6.30 og smører madpakker. Jo, fysisk er den, og det kan ramme hårdt indimellem. Men den lever stadig i mig, og jeg gør en dyd ud af at  bringe minder, små historier og ”kan du huske?”-samtaler til live i dagligdagen. Rejser ER vitterlig for livet – særligt hvis vi husker at passe godt på minderne, og sætte strøm til dem jævnligt. Vi har i vores gang en plakat med billeder fra hver af vores rejser. De er lavet direkte via en app på mobilen, og koster ikke ret meget. De hjælper os til at tale om alle vores oplevelser – igen og igen.

Glimmer på!

Det lyder måske stort. Men det betyder faktisk noget at øve sig i at være taknemmlig over de muligheder, vi har og de oplevelser, vi får når vi rejser.  Som Hella Joof ville have sagt; ”Tak, glimmer på, og op på kaminhylden” (Regel nr. 1: Glimmerreglen fra bogen Papmachereglen – skynd dig at læse den, hvis ikke du allerede har gjort det. Gerne som lydbog, så fylder den ikke så meget i kufferten)

Billedvæg med minder

Hvilke rejseblogs inspirerer dig mest og hvorfor?

https://saltinourhair.com/

Jeg er vild med denne blog. Smukke billeder og brugbare indlæg. Jeg er en sucker for smuk grafik og det får man her, synes jeg. Jeg elsker desuden miniguides og top-lister. Det er enkelt og overskueligt. Og dem får man masser af her.

http://janeaway.dk/

Janes blog er en af de danske rejseblogs, jeg følger. Den er levende og fuld af information og nyttig viden. Her mærker man virkelig mennesket bag bloggen. Det kan jeg godt lide.

https://nerdnomads.com/

Denn blog har jeg brugt en del ifm. med vores rejse til Sri Lanka. Bloggens indlæg er altid en god kombination af billeder og tekst.

https://miss-world.dk/

Jeg er vild med Trines blog fordi den rummer vildt meget brugbar information om flere af mine yndlingsdestinationer. Der er masser af råd og tip at hente – ikke mindst personligt hos Trine som bare altid er så sød at svare, råde og vejlede. Og så er hun god til at lave fine små indlæg om sjove ting; fx om at drikke mynte-the i Marokko.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen