Min Bedste Ferie – Yucatán halvøen, Mexico

Vi er en lille familie på tre der elsker at rejse, spise god mad, fotografere og blogge om vores eventyr. Vi er ret nysgerrige på verden og alle dens mange forskelligheder og synes det er sjovt og spændende at vise vores søn, Sebastian, at livet kan leves på mange måder. Vi er meget bevidste om at de rejser vi vælger giver mening og er ikke blege for indimellem at gå lidt mere utraditionelle veje og deler ærligt ud om dette.

Vi skabte Eventyrsstyrelsen.dk fordi vi selv havde brug for at få mere fokus på at opleve og nyde livet – og vi håber at vores rejseblog med erfaringer, tips og ideer kan inspirere andre til også at skabe mere eventyr ind livet. Du kan følge os på vores rejseblog, Facebookside, Instagramprofil eller gennem vores nyhedsmails.

 Hvor gik jeres bedste ferie hen?

Uh, det er svært at trække én bedste ferie ud. Der er så mange og de er aller fantastiske på vidt forskellige måder.

Men skal jeg vælge én, vil jeg vælge vores rejse til Mexico, hvor vi rejste rundt i 3-4 uger. Vi startede ud i Tulum på Yucatán halvøen og tog herefter til San Cristóbal de las Casas og oplevede de farverige huse og spændende kultur. Herefter oplevede vi byen Mérida og drog ud på øen Holbox. For at det ikke skal være løgn, valgte vi at afslutte vores ferie i Tulum igen – vi kunne simpelthen ikke få nok af stedet.

Min bedste ferie Yucatán halvøen

Min bedste ferie Yucatán halvøen

Der har sikkert været mange, men hvad var den allerstørste oplevelse på ferien?

Ja, der var mange. Men førstepladsen går helt sikkert til vores mange aftenvandringer ved Tulum strand, hvor vi oplevede store skildpadder komme og lægge deres æg. Da vi kom tilbage til Tulum igen var sæsonen næsten ovre, men vi nåede at se nogle af de små skildpaddeunger vandre ned mod havet… så kunne vi simpelthen ikke ønske os mere.

Hvad kan man se/opleve på Yucatán halvøen?

Der er rigtig mange ting at opleve på Yucatán halvøen. Udover at nyde de helt fantastiske, caribiske strande og deres skildpadder, er her også mange andre spændende ting.

Fx kan du besøge nogle af de flotte pyramider og ruiner fra de præ-colombianske perioder.

Min bedste ferie Yucatán halvøen

Du kan også dykke, sejle, sejle i kano eller besøge nationalparken Reserve de la Biosfera Sian Ka’an. Du kan også svømme med hvalhajer ved Holbox…

Hvad var det der gjorde ferien til den bedste?

Det vi faldt pladask for var den mexicanske kultur og deres helt vidunderlige natur. Stedet emmer af smukke mexicanske farver, musik og ekstremt lækker mad. Så blev vi også ret vilde med mexicanerne, deres kultur, musik, traditioner og kunst.

Har du nogen gode råd til andre som skal til Yucatán halvøen?

Jeg vil helt klart anbefale dig, der rejser til Mexico at lære lidt spansk hjemmefra. Du kommer meget nemmere igennem alting, når du kan et par ord i forvejen. Hvis ikke det er muligt, så anskaf dig en app eller en ordbog, som kan hjælpe dig med at kommunikere med mexicanerne. Mange taler engelsk – men en rigtig stor del gør ikke.

Hvor går sommerferien hen i år?

Vores sommerferie i år går til Korsika. Vi gør et roadtrip ud af turen for at få lidt ud af rejsen derned også. Vi skal bo på den østlige del af Korsika hvor der ikke er så mange turister, men til gengæld har den mest fantastiske natur. Vi regner med at være afsted i ca. 3 uger.

Min bedste ferie Yucatán halvøen

Min bedste ferie Yucatán halvøen

Har du en bucketlist?

Jeg har ikke nogen bucketlist. Jeg har kun få steder, jeg ikke ønsker at opleve. Men hvis jeg skal vælge 3 steder ud, jeg virkelig gerne vil opleve sammen med min familie, så må det helt klart være:

  • Gense Australien
  • Sydafrika
  • Galapagos

Hvilke rejseblogs inspirerer dig mest og hvorfor?

Jeg læser mange rejseblogs og der er rigtig mange, der inspirerer mig med hver deres udtryk og budskaber. Mine yndlingsblogs ændrer sig hele tiden alt efter hvor jeg selv er i mit liv, men også efter hvad, der optager mig for tiden.

Her er de 4 danske rejseblogs, jeg læser mest for tiden:

  1. Sarahinthegreen.dk

Jeg blev bekendt med Sarahs rejseblog, da vi begge var inviteret til et fotoevent i Randers. Jeg er helt vild med den måde hun tager billeder på, de situationer hun vælger at tage billeder af og hendes måden hun bearbejder​ billederne. Hun har sin helt egen stil og jeg bliver så inspireret af at studere hendes billeder.

  1. Nordombord.dk

I december blev jeg opmærksom på Victoria og Alexanders flotte rejseblog, som også har sin helt egen billedstil. De er drøndygtige, tager vildt flotte billeder og skriver godt. Jeg kan godt lide deres udtryk og læser altid med, når de udgiver et nyt indlæg.

  1. Globetrotters.dk

Kenneth og Maria har rejst en hel del og jeg elsker at læse deres ærlige og personlige rejsebeskrivelser. De skriver en hel del om slow-travel og bæredygtig rejseri og så skriver de ofte om rejser som går lidt væk fra ‘the beaten track’, det har stor værdi, synes jeg.

  1. Metteogmartinrejser.dk

Mette og Martin er ikke bare dygtige til at fotografere og lave videoer, de skriver også virkelig godt. De har rejst en hel del steder jeg endnu ikke selv har været – så jeg nyder at lade min rejselyst blive vækket, når jeg læser deres indlæg og ser deres billeder.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

Vil du også fortælle om din bedste ferie og give inspiration til en god ferieoplevelse, så send mig en mail. Jeg vil blive glad for at høre fra dig!

heltoptilmaanen@gmail.com

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen