Moreton Island – På samme tid den bedste og værste dag

Under vores lange ferie i Australien, havde vi en enkelt dag på Moreton Island, som ligger lige udenfor Brisbane. Selvom vi havde mange fantastiske oplevelser på ferien, så er det denne dag der fremstår tydeligst for mig og hvor samtlige detaljer har indprentet sig i min hukommelse. Både overraskelsen over den service vi fik, de once-in-a-lifetime oplevelser og den sværeste telefonsamtale.

Moreton Island

Det var nemlig denne dag, hvor Nat ringede og fortalte at min kære svigerfar var gået bort. Det var en opringning, som jeg frygtede og ventede, hver gang Nat ringede, siden han måtte afbryde ferien, da vi var i Cairns. Det var virkelig svært, at være så ked af det og samtidig skulle holde masken overfor pigerne, som ikke lige i det øjeblik behøvede at få af vide, at de ikke havde deres elskede Grandpa mere.

Måske var det derfor mine sanser var mere åbne og jeg sugede alt det fantastiske ved dagen til mig.

Moreton Island

Moreton Island er et lille stykke af paradis. Det er den 3. største sandø i verden og er et skønt mix af hvidt sand, krystalklart vand og uberørt natur.

Moreton Island

Da jeg bestilte turen til Moreton Island, fik jeg ikke rigtig hørt efter, da de fortalte om detaljerne for turen. Jeg havde kun for øje, at vi skulle have en kæmpe oplevelse og bad dem om at sammensætte en fantastisk dag for både børn og voksne. Og det må man sige blev klaret.

Vi blev hentet i bus ved vores hotel tidligt om morgenen og det var en lidt spøjs oplevelse. Vi blev sat af ved en busterminal et sted i Brisbane, uden et ord fra chaufføren om, hvad vi skulle der. Både vi og de andre passagerer var en anelse forvirret over den manglende information, fordi alle troede at vi skulle køres til færgen til Moreton Island. Vi blev dog hentet af en anden bus lidt efter og kørt til færgeterminalen.

Da vi hentede vores billetter i færgeterminalen, fik vi af vide, at vi var ventet på den anden side. Uden at tænke mere over det, steg vi om bord på færgen og satte os til rette til den 1 time og 15 minutter lange sejltur gennem Brisbane River og over til Moreton Island.

Moreton Island

VIP treatment

Der blev vi noget overraskede over, at blive mødt af en guide med et stort skilt med vores navn på. Det viste sig, at vi have fået den ultimative pakke med VIP treatment. Vi blev vist rundt på hele Tangalooma Resort og fik adgang til VIP-loungen. Guiden sluttede med at sige “Og så skal I jo fodre delfiner i aften. Bare gå ned til molen og sig jeres navn, så ved de hvem I er!” Wow!!!

Resten af dagen var vores egen. Vi skulle bare møde op ved safaribussen kl. 13 og ved molen kl. 18, så vi havde tid til både at udforske resortet, spise frokost og aftensmad på restauranterne, bade på stranden, shoppe lidt lidt souvenirs og nyde den gratis kaffe og air condition i VIP-loungen.

Moreton Island

Ørkensafari og sandboarding

Vi havde booket en ørkensafaritur og var spændte på hvad den mon kunne indeholde. Det viste sig at være den vildeste bustur gennem sand, klitter og virkeligt smalle veje. Bussen stoppede helt derude, hvor der ikke var andet end sand i sigte og så var det tid til sandboarding.

Jeg syntes ikke det var sikkert at sende pigerne ned af den høje bakke, så pigerne, min søster og jeg prøvede sandboarding et lille stykke fra de andre og vi havde det super sjovt.

På turen havde vi den bedste guide jeg har oplevet. En sød og dygtig ung pige, som var både chauffør, guide og sandboarding instruktør. Jeg var meget imponeret.

Moreton Island

Moreton Island

Moreton Island

Håndfodring af delfiner

Vi havde glædet os til dagens højdepunkt, som var håndfodring af vilde delfiner fra strandkanten. Og det var virkelig specielt at opleve. Desværre faldt Lea så lang hun var på asfalten kun et par minutter før det var vores tur og skrabede både knæ og albuer, så hun var stadig lidt ked af det under fodringen og ville helst bare bæres og trøstes. Eva blev lidt intimideret af de store fisk, så hun tabte sin madding, inden hun kunne nå at give det til ‘sin’ delfin. Men trods alt var det vildt at være så tæt på de fantastiske dyr.

De vilde delfiner er kommet ind til standkanten ved Tangalooma Resort hver aften gennem mange år, hvor de er blevet vænnet til at få mad. Der er en meget skrap procedure og mange sikkerhedforanstaltninger, som sikre at der passes godt på delfinerne. Af samme årsag er der kun et lille antal personer, som får lov til at fodre dem, så de ikke får for meget mad og man må fx. ikke røre ved dem. Der er indtil flere dyrepassere med i vandet, som holder øje med at alle regler overholdes. Man må dog gerne kigge på, hvis man i forvejen har købt billet eller hvis man overnatter på resortet.

Moreton Island

Da delfinfodringen på Moreton Island var slut, sejlede færgen tilbage til Brisbane og det var enden på den mest fantastiske og sørgeligste dag på rejsen.

Turen kostede ca. 1100 kr. for voksne og ca. 800 kr. for børn, men det var alle pengene værd.

Du kan læse mere om historien bag resortet og de vilde delfiner her: HOW THE TANGALOOMA DOLPHIN FEEDING BEGAN

Moreton Island

GemGem

1 kommentar til “Moreton Island – På samme tid den bedste og værste dag”

  1. Pingback: Roadtrip fra Cairns til Brisbane - Helt op til månen - Rejser

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen