Inden min første Mors Dag havde jeg overbevist mig selv om, at jeg ikke forventede noget. Det skulle bare være en dag, hvor jeg selv kunne reflektere over moderskabet. Så ville det med blomster nok komme, når børnene var store nok til at købe/plukke nogen selv. Jeg var alligevel spændt på om Nat måske havde noget i ærmet, for han er altid så betænksom (også) på specielle mærkedage. Da dagen kom, skete der ingenting og jeg var, indrømmet, lidt skuffet.

Mors Dag

Sidst på eftermiddagen, da jeg sad med min lille nyfødte i armene, sagde Nat at han lige skulle ringe til sin mor, fordi det jo var Mors Dag. “Yes, I know!!” fik jeg udbrudt lidt skarpt, med lyn i øjnene og udråbstegnene hængene i luften. Det betød åbenbart mere for mig, end jeg lige selv havde forventet. Den stakkels mand fik så dårlig samvittighed, fordi det først lige der gik op for ham, at det ikke kun var en amerikansk mærkedag. Siden har jeg altid fået fine gaver og en masse opmærksomhed på dagen.

Mors Dag

Da Nat i sidste uge mindede pigerne om, at det snart var Mors Dag, var Evas første reaktion, at hun glædede sig til at give mig morgenmad på sengen. Det var derfor med lidt dårlig samvittighed, at han måtte fortælle, at jeg ikke var hjemme på Mors Dag. I hvert fald ikke fra morgenstunden. Nat og jeg har nemlig været på forlænget weekend i Rom. (Hold øje med bloggen senere for beskrivelse af turen og gode tips). Eva tog det nu meget pænt.

Jeg havde alligevel en rigtig god Mors Dag i går. Nat gav mig det fineste kort om morgenen, som pigerne havde skrevet og tegnet på. Min søster sendte mig en video, og jeg måtte knibe en lille tåre, da Eva sagde “Tillykke med din dag mor. Jeg håber du får noget dejligt mad på sengen”.

Da vi kom hjem først på eftermiddagen, stod pigerne klar med røde roser og en pose m&m’s, som er min yndlingschokolade. Jeg blev beordret direkte i seng og skulle lade som om jeg sov. For man skal bare slappe af når det er ens dag, ifølge min søde og betænksomme store pige.

Lidt efter kom de begge op med denne anretning, bestående af kiks, chips, en tomat, 4 vindruer og et glas trøffelpesto, mens de sang “I dag er det moars da-a-ag, hurra hurra hurra”. Så fik jeg alligevel morgenmad på sengen.

Mors Dag

Bagefter fik jeg besked på at smide blusen og lægge mig på maven. Og så sjaskede de mig til med kokosolie og gav mig massage på ryggen, som jeg plejer at gøre ved dem efter bad – dog uden at sjaske med kokosolien. De dejlige piger forstår virkelig at forkæle deres mor!

Eva har besluttet sig for at opfinde en Storesøsters Dag, som skulle være i dag, men så ikke alligevel, fordi det ikke ville være sjovt, når det var børnehavedag. Lea spurgte flere gange hvornår det så var Lilles Piges Dag. Ingen af dem godtager svaret om, at det er deres dag hver dag.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.