På skovtur med Anja og Marco

Marco fisketur

Jeg kender Anja fra barndommens gade, hvor vi var naboer i en periode, indtil hun flyttede derfra med sine forældre. Vi har heldigvis holdt kontakt og i dag deler hun en historie fra sin og sin søn Marcos fisketur i min serie ‘På skovtur med…’

Anja er indbegrebet af overskudsmor. Hun er altid glad, sød og positiv og på trods af, at hun er alene med Marco og dygtig bestyrer i en tøjbutik, så finder hun tid til at lave det lækreste mad, som hun giver inspiration til på sin instagramprofil. Jeg vil anbefale at tjekke hendes profil, hvor hun også deler mode, hygge og de vildeste yogastillinger.

__________

Det er fredag morgen, solen skinner og vi har fri. Marco siger ” Mor, vi skal ud og fiske ” Så det bare op og afsted. (Det foregår i snegletempo i dag, da jeg har kastet op det meste af natten). Men afsted det skal vi!

Marco er 8 år og går i 2. klasse jeg selv er 35. Vi elsker at tage ud og fiske og har snart fisket i 4 år. Vi er ved at have godt styr på det nu. Stængerne står næsten altid klar i bilen, så det er nemt lige at smutte afsted og så bare en pakke toast under armen, så er vi klar. Det er så skønt at have noget til fælles.

Marco fisketur

Marco fisketur

Jeg får bikset lidt lækker salat sammen til vores tur, lidt frugt og nogen danskvand, alt mens vi beslutter, at starte vores fisketur lidt uden for Køge hvor vi bor, ved en å der hedder Tryggevælde Å.

Vejret er skønt, solen skinner, det blæser dog lidt. Vi får smidt stængerne i vandet. Der er noget stille og ingen fisk bider på. Vi beslutter at spise vores lækre madpakke. (Vi glemte vist helt morgenmaden i farten). Marco smæsker sig i salaten. Jeg kender ingen som ham, han kunne spise salat til morgen, middag og aften (hvor mon han har det fra?). Det så herligt. Jeg selv nupper lidt frugt.

Marco fisketur

Marco fisketur

Efter maden beslutter vi at køre tilbage til vores absolut yndlingssted, nemlig Køge Å. På vej op til bilen møder vi Rene, en fiskefyr. Han giver os nogen maddiker med på vejen, dem bliver vi rigtig glade for.

Marco fisketur

Vi drøner til Køge og får gjort stængerne klar igen. Vi fisker både lidt med maddiker og med brød. Fiskene kommer hurtig til, vi kan se dem oppe fra broen, hvor vi står. Der er så hyggeligt ved broen, der kommer altid nogen forbi og alle vil gerne snakke. Det hyggeligt. Mange ved slet ikke, at der er rigtig mange fisk i åen, eller ved hvad man kan fange. Der også altid nogen der “undrer” siger over, at jeg som mor er med ude at fiske med min søn. Det morer vi os meget over. Fisketurer er ikke kun for mænd og drenge.

Marco fisketur

Der går ikke længe før der er bid. Marco har fået en rimte på krogen, den er flot. Han får den fint taget af krogen og smidt tilbage i vandet. Efter den fine rimte er smidt tilbage i vandet sker der faktisk ikke ret meget mere. Vi snakker nogen gange om, om fiskene sladrer til hinanden.

Marco fisketur

Lige indtil den lokale svane kommer svømmende. Den er altid så fræk og ikke bange af sig. Den daffer lidt rundt, fanger brød og er mega nysgerrig. Pludselig råber Marco op “Mor Mor”. Svanen er dykket for at nuppe brødet og er nu blevet fanget af krogen. Jeg skynder mig over for at finde en kniv, tænker at ville skære den fri (der kommer folk til) men heldigvis inden vi får set os om, er svanen kommet fri. Sikken en forskrækkelse. Svanen skynder sig væk. Håber den har fået sig en lærerstreg til næste gang Marco og jeg kommer forbi åen for at fiske.

Sådan endte en dejlig fisketur ved Køge Å.

Marco fisketur

__________

Hvis du også har lyst til at dele en historie om din skovtur med opskrift på mad og drikke, yndlingssted, sjove aktiviteter, skovturstraditioner eller lignende, så send mig en mail på heltoptilmaanen@gmail.com

Jeg vil med glæde dele dine gode tips 😊

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen