På skovtur med Frøken Leth

Jeg lærte Kira at kende, da jeg lavede et gæsteindlæg til hendes blog og har siden fulgt med i hendes underholdende og åbne fortællinger om livet med hus, børn og hunde. Jeg er især vild med hendes nye orangeri og må erkende at jeg er dybt misundelig på det. Kira har heldigvis sagt ja til at dele en historie om en tur ud i det blå min serie om skovture.

__________

Jeg hedder Kira Leth, og har bloggen Frøken Leth, som jeg har skrevet på siden maj 2012. På bloggen skriver jeg om mit hverdagsliv, og det der optager mig lige nu. Jeg elsker min have, at indrette og at bage. Alt der ind imellem synes jeg også er rigtig sjovt og interessant.

Jeg er en del af en sammenbragt familie, der flyttede sammen på landet i kærestens hus i sommeren 2016. Her bruger jeg en del tid på at få huset gjort til en del af mig, og det samme gælder for haven.

Jeg er fotograf og skribent, og elsker i det hele taget at formidle i ord og billeder.

En tur ud i det blå på cykel

Jeg elsker at cykle rundt i naturen, og så elsker jeg også at opdage nye steder. Man oplever så meget når man sidder på sin cykel, i stedet for at man sidder inde bag ved en bilrude.

Min trofaste ’partner in crime’ er min søde bomuldstot Karla (af racen Coton de Tulear) som elsker at være med ud at cykle. Jeg har en cykelkurv jeg klikker på mit cykelstyr, og så er det ellers bare afsted ud i det blå.

Frøken Leth

Forleden havde jeg lyst til at cykle en tur ned til stranden for at Karla kunne få lidt sand under poterne, og for at nye den smukke udsigt ud over Lillebælt.

Jeg pakkede hunden i cykelkurven, lidt godbidder og vand til hunden, og lidt kaffe og en bolle til mig, og så afsted. Den lune forårsvind smøg sig venligt om os begge, og cykelturen var helt fantastisk.

Jeg bor ude på landet, så hele cykelturen foregår ad smukt svungne veje, der bugter sig i landskabet. Der er noget spændende at kigge på hele vejen til stranden, som ligger ca. 2,5 km fra mit hjem. Der er gårde med dyr på markerne, åbne vidder, frugtplantager og levende hegn, fyldt med vildtvoksende blomster. Det er virkelig en smuk tur.

Da Karla og jeg ankom til stranden, var der andre med hunde som havde fået den samme idé. Det var Karla ikke helt tryg ved. Store sorte hunde er ikke hendes favoritter, men hun nøjedes med at skule lidt til dem, indtil vi fik bevæget os væk på behørig afstand.

Der er mange fantastiske dufte på sådan en strand, synes Karla. Så turen langs stranden gik i snegletempo, for der skulle snuses til hver en sten!

ENDELIG nåede vi frem til destinationen: En stor sten hvor jeg plejer at sidde og nyde den smukke udsigt ud over Lillebælt. Stenen er placeret så godt, at man kan sidde lidt i læ, men stadig have et flot vue ud over vandet.

Så sad jeg der og nød min medbragte kaffe og nybagte bolle og nød solnedgangen over Lillebælt. Det giver mig en utrolig indre ro, når jeg sidder der og bare kigger ud over vandet, og hører den stille skvulpen i vandkanten. Der er noget meditativt over bare at sidde der og være til, og lade solen gå ned, uden at foretage sig andet end at tage hvert et indtryk til sig. Jeg elsker det!

Da kaffen var drukket og bollen spist, og Karla efterhånden havde fået undersøgt hver en sten og stykke tang, vendte vi atter snuden hjemad. Det var også ved at blive mørkt, så tidspunktet passede rigtig godt.

I de kommende mange måneder vil Karla og jeg jævnligt cykle en tur til stranden. Måske for at bade (ikke jeg –  men hunden) eller måske for at lege i sandet. Og hvis vi er heldige er der flere familiemedlemmer der også hopper på en cykel og tager med på tur. Det er SÅ hyggeligt at være flere afsted.

Hvad med dig? Er du også vild med at cykle ud i det blå?

__________

I næste uge får jeg besøg af Maria Silje fra bloggen af samme navn. Maria Silje er ekspert i sund og lækker mad, så der er noget at glæde sig til.

Hvis du også har lyst til at dele en historie om din skovtur med opskrift på mad og drikke, yndlingssted, sjove aktiviteter, skovturstraditioner eller lignende, så send mig en mail på heltoptilmaanen@gmail.com

Jeg vil med glæde dele dine gode tips 😊

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen