På skovtur med Maria Silje

I dag kan du møde Maria Silje, som deler sunde, lækre opskrifter på sin blog. Jeg kender Maria Silje fra blognetværket Bloggers by Heart og jeg har fået rigtig meget inspiration til sunde, lækre retter fra hende. Så sent som sidste uge lavede jeg hendes laksetærte, som virkelig var et hit herhjemme.

__________

Jeg hedder Maria Silje, til dagligt deler jeg sunde opskrifter på bloggen MariaSilje.dk
Jeg går op i at maden skal være nem at gå til, smage virkeligt godt og at det skal være sundt. Derud over foretrækker jeg, at maden er til at gå til på en hverdags aften hvor man kommer sent hjem fra arbejde.

Jeg har i dag fået æren af at dele et par opskrifter med jer, som egner sig rigtig godt til picnic.

Findes der noget hyggeligere end en god picnic, nu hvor solen er kommet frem fra sit vinterhi? Jeg synes, at det er ret tæt på, at være det ultimative, når det kommer til at få familielivet, afstresning og udendørslivet til at gå op i en højere enhed.

Jeg elsker også at tage frokosten og et tæppe under armen, finde en grøn plet i solen og nyde min frokost, altså min egen lille form for picnic.

Når frokosten skal under armen, og med en tur ud i det grønne, så skal det aller helst være både lækkert og nemt at håndtere. Jeg giver jer her mit bud på lidt godt til ganen, hvis du planlægger at tage på skovtur i løbet af sommeren.

Isthe Maria Silje

Hjemmelavet isthe med æble og tranebær

Denne isthe er ret sød, ikke sådan sukkersød, men æble og tranebær giver en god sødlig smag. Den er helt perfekt på en solrig forårs- eller sommerdag.

Opskrift, ca. 1 liter:

1 liter koldt vand
3 breve Fredsted – Æble tranebær the
1/2 økologisk citron
1 rødt æble
2 stængler frisk mynte
2 spsk sukrin melis (eller flormelis)

Fremgangsmåde:

Hæld vand og sukrin melis i en flaske / karaffel, og kom the brevene i vandet så låget holder fast i snorene.
Stil flasken i køleskabet natten over.
Ryst flasken et par gange, så Sukrin melis og the bliver blandet godt sammen.
Skær æble og citron i skiver, skyld mynte og kom det i flasken med the.

Servér de hjemmelavede isthe, og nyd den i hyggelige omgivelser.

Tip!  Den holder fint i køleskabet i 3-4 dage

Maria Silje

Du kan også lave disse friske og lækre spinatsnurrer, som egner sig helt perfekt til en tur ud i det grønne.

Sprøde æblechips er også et sikkert hit, at tage med på picnic, da er sprøde, søde og samtidig let syrlige.

__________

I næste uge skal vi på fisketur med Anja og Marco. Anja har instagramprofilen get_inspired_by_a, hvor hun bl.a. giver inspiration til yoga og sund mad.

Hvis du også har lyst til at dele en historie om din skovtur med opskrift på mad og drikke, yndlingssted, sjove aktiviteter, skovturstraditioner eller lignende, så send mig en mail på heltoptilmaanen@gmail.com

Jeg vil med glæde dele dine gode tips 😊

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen