På skovtur med Benedicte

I dag har jeg fået besøg af søde og seje Benedicte fra benedictesmad.dk som fortæller om sine skovture med sin store familie. På sin egen blog har Benedicte hovedfokus på opskrifter, som børnene kan være med til at lave. Jeg er vild med den! Kig forbi. Der ligger et hav af opskrifter på nem og lækker mad – alle skrevet i en munter tone.

__________

Hej med jer. Jeg hedder Benedicte.

Jeg har mange børn. Altså jeg har fire – og det er da lidt over gennemsnittet, ikke? De tre er store, den ene er lille. Tre er drenge og har et ret godt energiniveau sku´ jeg mene.

Vi bor tæt på skoven. Meget tæt endda. Faktisk var det lige præcis det skovbryn man kører igennem, når man kører hjem til os der gjorde, at vi købte huset. ”Blind vej- lukket område” står der. Ligger der overhovedet huse hernede!? Og, ja det gør der. En del faktisk.

Benedicte

Med fire unger og den aldersspredning (1-13 år) tager vi ikke på ”langt-væk-skovture”. Hvorfor skulle vi det? Frederikslund Skov ligger i baghaven og Furesø ligeså. Rudeskov lige på den anden side af Kongevejen. I Frederikslund Skov ligger Tudsedalen. Der er frøer og tudser. Vi fanger dem og giver dem navne. Èn hedder Oluf, en anden Ingolf. Børnene tror altid, at det er de samme to frøer vi fanger! Hmmm, mon dog?!

Benedicte

Vi planlægger sjældent vores skovture. Vi gør det bare, når der er tid eller når vi kan mærke, at der er tre drenge der trænger til at komme af med noget energi. Jeg ville egentlig gerne være sådan en ”planlægger-type”. Det kan være ret tjekket, synes jeg. Men sådan er jeg bare ikke! Ved vi, at vi skal afsted sådan ca. en times tid før afgang, laver jeg de her muffins med majsmel. De er lyn hurtige, ligesom det meste af den mad jeg laver. De er lidt mad-muffins-agtige, med en smule sukker i, så de fungerer godt som en blanding til lige at stille den lille sult. De smager mægtig godt og kan spises med og uden smør til. Sådan laver du dem:

Benedicte

Ca. 14 majsmuffins:

2 æg
4 spsk sukker
3 dl mælk
2 dl olie(solsikkeolie eller rapsolie f.eks.)
175 gram majsmel(eventuelt den grove – se billede)
175 gram hvedemel
4 tsk bagepulver

Sådan gør du:

Sæt ovnen på 200 grader.

Pisk æggene med sukker og olie. Tilsæt majsmel, mælk og hvedemel. (Hvedemel har du lige vendt med bagepulver først)

Pisk og hæld i muffinsforme. (Sæt gerne formene ned i en muffinsform, hvis du har)

Sæt i ovnen på de 200 grader i ca .20 minutter, til de er letgyldne og faste (men ikke hårde), når du trykker på midten.

Server lune eller kolde og eventuelt med koldt smør.

Vi tager intet andet med end tæppe, drikkelse, majsmuffins, frisk frugt og grøntsagsstave. (ah okay, rene bleer glemmer jeg så bare heller ikke!!) Men nu er vi klar…

Benedicte

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen