Endelig, endelig, endelig begynder processen med at få nyt køkken og nye gulve i stueetagen. Vi har brugt weekenden på at få pakket hele vores køkken og stue ned, så der var klar til håndværkere.

Nyt køkken

Det har været en lang process. Det er over et år siden, at vi besluttede os for at få renoveret stueetagen. Det er især køkkenet, der trænger til en kærlig hånd. Vi fandt så ud af, at området hvor vi bor skulle tilkobles fjernvarme og så mente vi ikke, at det gav mening at få lavet nye gulve med elvarme, når der kom en anden løsning indenfor overskuelig fremtid. I sensommeren fandt vi så ud af, at man åbenbart godt kan gøre klar til fjernvarme i gulvene inden man bliver koblet til, så vi gik i gang med at undersøge vores muligheder. Vi fik overslag fra et par forskellige entreprenører, som vi sendte til banken, som skulle godkende budgettet. Derefter er tiden gået med byggemøder og ændringer af detaljer. Men nu ligger der et endeligt tilbud fast, som vi har godkendt.

Nyt køkken

Vores nuværende køkken ser umiddelbart fint ud, men ved nærmere eftersyn opdager man at håndtagene er løse, lågerne hænger skævt, bunden er faldet ud af et par af skufferne og bordpladen er skåret skævt for at kunne åbne køleskabet. Det er derfor ikke ren modernisering, men en simpel nødvendighed at få et nyt køkken.

Det samme gør sig gældende for gulvene. I køkken og entré er der mørkebrune klinker af ældre dato, hvoraf et par stykker er knækket og fugerne er løse hist og her. I stuen er der gulvtæppe, som vi ikke kender alderen på, men som, i den tid vi har boet her, har fået en god del saftevand, yoghurt og modellervoks. Det bliver bare aldrig helt godt, uanset hvor hurtigt og hvor grundigt man prøver at tørre det op.

Nyt køkken

Vi startede allerede sidste år med at kigge lidt hos forskellige køkkenfirmaer og få lavet tegninger af et nyt køkken. Men på trods af en lang ønskeseddel og udførlige forklaringer, lykkedes det ikke for nogen firmaer, at ramme det vi ville have. Ikke før vi fik besøg af en konsulent fra SvaneKøkken. Han ramte PRÆCIS det billede jeg havde i mit hoved og jeg kan næsten ikke vente til det står færdigt.

I mellemtiden bor vi på første sal, hvor vi heldigvis har både stue, værelser og bad. Vores køkken den næste 1,5 måned ser sådan ud.

Vi har sat mikroovnen og vores lille reserve-køleskab derop. Og så har vi købt to kogeplader. Jeg regner ikke med at få fremtryllet avancerede kulinariske retter i den nærmeste fremtid. Men så har jeg heldigvis en masse gryderetter i fryseren, som bare skal varmes.

Malene

4 comments on “Projekt ‘Nyt Køkken’ er begyndt”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.