Det er meget forskelligt hvornår børn begynder at interessere sig for madlavning. Men når de gør, bør du gribe chancen for at lære dem alt hvad du ved – lidt ad gangen, selvfølgelig – og sørge for at de får succes i køkkenet.

Det er bevist at børn, som er involveret i madlavningen derhjemme, er mere madmodige og har en sundere holdning til forskellige fødevarer, så det er bare at komme igang med at få junior med til at lave mad.

Og ja, det roder og sviner, det tager meget længere tid og det er meget nemmere bare at gøre set selv, men vi er jo allesammen startet et sted. Og når du så står med havregryn på gulvet, tomatsovs op ad væggen og brankede koteletter, kan du dagdrømme om at sidde i haven en dejlig forårsdag med et glas hvidvin og en god bog, indtil en barnestemme kalder “Moar, der er maaaad.” Det kommer en dag!

Succes i køkkenet

Her er mine 10 bedste råd til dig der gerne vil hjælpe dit barn til succes i køkkenet.

1. Du kender dit barn bedst. Sæt et passende niveau. Selvom nogle børn kan lave deres egen pastaret som 7-årig, er det ikke sikker at din 10-årige kan, hvis han først lige er startet med at interessere sig for madlavning.

2. Vær klar til at overtage madlavningen. Nogle gange er det bare svært at holde fokus, når man er barn. Det skal der også være plads til. Næste gang er hun sikkert klar igen.

3. Gør madlavning sjovt. Man må gerne fjolle lidt og få mel på næsen. Madlavning er ikke en sur tjans.

4. Smag på ingredienser. Sæt ord på smagen. Er det surt, sødt, salt? Smager det godt alene eller kan det kombineres med noget andet?

5. Giv jer god tid. Maden skal ikke på bordet kl. 18 sharp når junior laver mad. Det tager den tid det tager.

6. Vær opmærksom på barnets udvikling i madlavningens kunst og giv løbende nye udfordringer.

7. Få barnet til at føle sig hjemme i køkkenet og ikke som om hun er på besøg i mors område. Gør plads til hende, stil en skammel frem og giv hende evt. sine helt egne køkkenredskaber.

8. Ros maden. Selvom smagen ikke er ramt perfekt, så ros udførelsen, anretningen eller valg af ingredienser og krydderier.

9. Giv feedback. Tal om hvad I kan gøre bedre næste gang.

10. Læg ansvaret fra dig og giv barnet en ugentlig maddag, når han er klar til det.

GemGem

GemGem

GemGem

Vil du gerne lave mad sammen med dine børn?

Få gode råd til de små kokke, mine bedste tips til at få madmodige børn samt nemme og inspirerende opskrifter direkte i din indbakke.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, så sender jeg straks mine egne børns yndlingsopskrifter.

Jeg lover at jeg ikke spammer dig. Du kan afmelde nyhedsbrevet når som helst Powered by ConvertKit

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.