Skattejagt for 1.A

Eva fyldte for nylig 8 år og havde inviteret pigerne fra klassen til fødselsdagsfest efter skole. Det skulle selvfølgelig inkludere en skattejagt.

Jeg fandt på en skattejagt som jeg syntes var sjov, lærerig og aldersvarende. Alle pigerne gik til opgaverne med stor iver og de syntes det havde været den sjoveste skattejagt. Du er velkommen til at kopiere idéen.

Fødselsdag

Eva har fødselsdag i januar, så det med at sende pigerne ud i haven og lede efter poster er lidt risikabelt vejrmæssigt. Det skulle derfor foregå indendørs, men det skulle være uden forskellige poster i hele huset, som de måske ville opdage inden vi overhovedet kom igang.

Fødselsdagen startede selvfølgelig med lidt mad. 7-8 årige er jo altid sultne, når de kommer fra skole.

Prøv også min opskrift på lækre fødselsdagsboller.

Jeg havde forberedt en masse papirforme med grøntsager, frugt og popcorn og fordelt dem på bordet, så pigerne kunne tage hvad de havde lyst til. Og så fik de hver en bolle, som de kunne pynte, som de havde lyst til. Jeg havde sat en masse glasur i forskellige farver, forskellig krymmel og spiseligt glimmer frem, så de bare kunne slå sig løs.

Se også: Lav dit eget spiselige glimmer.

Inde i bollerne havde jeg gemt et stykke papir med en lille tekst. Når de satte teksten sammen, fik de af vide hvor de kunne finde den næste post.

Jeg havde lavet teksten som et digt, fordi de har arbejdet med rimord i skolen. Jeg er absolut ikke den store digter, men pigerne forstod budskabet og styrtede op ad tapperne til Evas værelse.

Skattejagt for 1.A
Skattejagt for skolebørn

På Evas værelse fandt de 8 plastikæg, som vi plejer at bruge til påskeæggejagt. Hvert æg indeholdt en seddel med et bogstav, som de skulle sætte sammen til et ord.

Jeg havde valgt et – syntes jeg selv – forholdvis nemt ord for 8-årige og der var med vilje 8 bogstaver, fordi det var en 8 års fødselsdag. Pigerne fik sammensat ordet DUKKEHUS og så startede jagten på et dukkehus, som kunne indeholde en skat.

Skatten var en fint indpakket  skotøjsæske fyldt med slikposer.

Skattejagt med bogstaver

Sådan laver du boller med indbagte ledetråde til skattejagt

Til bollerne brugte jeg opskriften på fødselsdagsboller, men jeg valgte at lave 10 store boller  i stedet for de 16 som opskriften lyder på. Både fordi der så var mere plads til at pynte, men også så de kunne indeholde ledetråde til skattejagt.

Min seddel med digtet klippede jeg ud i 10 stykker, foldede hvert stykke lidt sammen og pakkede det ind i stanniol.

Bolledejen delte jeg i 10 stykker og maste dem til flade cirkler. Jeg lagde en ledetråd i midten af hver og samlede siderne rundt om og trillede bollerne mellem hænderne inden de blev sat til sidste hævning.

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

xoxo Malene

Skattejagt med ledetråde i fødselsdagsbollerne

Husk at gemme idéen på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.

4 kommentarer til “Skattejagt for 1.A”

 1. Sikke en skøn idé. Det kan være lidt en udfordring med de der børnefødselsdage, så det er godt med nye input. Den her vil jeg forsøge at huske til fremtidige fester for børnene.

  1. Enig. Det er svært at finde på noget som børnene ikke har prøvet før, men den her skattejagt var heldigvis et hit. Jeg er glad for at du kan finde inspiration i det <3

 2. Det var da en supergod ide! Vi er store fans af skattejagter herhjemme og jeg elsker at planlægge dem til både fødselsdage, påskesammenkomster, sommerfester mv. Den med at gemme ledetrådene i fødselsdagsboller har jeg aldrig tænkt på før. Det var da genialt!

  Tak for ideen 🙂

  PS: Det er iøvrigt en utrolig flot hjemmeside du har her. Må jeg spørge, hvem fotografen er bag alle de smukke familiebilleder?

  1. 1000 tak Elizabeth ❤️ Det er jeg rigtig glad for at du synes. Fotografen er sweetmoment.dk

   Skattejagter er bare hyggelige. Måske skulle jeg også lave flere – ikke bare til børnefødselsdage ❤️

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen