Vores køkken er ved at være færdigt og vi går så småt og sætter ting på plads, mens håndværkerne får styr på de sidste småjusteringer.

Vandbakkelser

Det kribler i fingrene for at komme i gang med at lave noget mad. Især ovnen har jeg virkelig glædet mig til. Det er egentlig skørt, for jeg synes ikke jeg har brugt ovn voldsomt meget førhen. Men nu har jeg ikke har haft nogen i 2 måneder og jeg kan ikke vente med at lave mad i ovnen. Det er lidt ligesom når man rejser udenlands i længere tid; det eneste man har lyst til er en rugbrødsmad med leverpostej, selvom man aldrig spiser en, når man er hjemme.

Så! I dag, da håndværkerne var ude af huset tænkte jeg, at vores spritnye ovn og jeg selv, skulle have den ultimative test; vandbakkelser! Jeg skulle finde ud af hvordan alle de smarte knapper virkede og ovnen skulle se om den kunne holde tæt. Vandbakkelser er super nemme at lave, men en lille fejl ved ovnen kan få dem til at kollapse. Det skete heldigvis ikke og Nat og jeg fik lækre vandbakkelser til dessert. Opskriften her er til 9 stk.

Vandbakkelser

Det skal du bruge:

100 g smør
2 dl vand
100 g mel
3 æg

Sådan gør du:

Put vand og smør i en gryde og kog det til smørret er smeltet.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen.
Tag gryden af varmen og tilsæt æg et ad gangen. Pisk godt til. Det skal være en smidig masse inden du tilsætter næste æg.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir ved hjælp at 2 skeer.

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 40 minutter.

Lad dem køle lidt af inden du putter fyld i. Disse er fyldt med jordbærflødeskum og pyntet med lyserød glasur og jordbær.

Det er vigtigt, når du laver vandbakkelser, at du ikke åbner for ovnen. Det vil få dem til at falde helt sammen. Når de er gyldne på overfladen og ser færdige ud, kan du tage en ud og lade den stå lidt. Hvis den falder sammen, så giv resten 5 minutter mere.

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.