Vestaustralien i autocamper

Vi er en familie på fem personer, 2 voksne og 3 børn (2, 5 og 7 år på rejsetidspunkt), der i januar/februar 2017 rejste rundt i Vestaustralien + Sydney i en måned. Vores rejse var på i alt 7 uger, som også inkluderede Dubai og Thailand. I Australien var vi 5 dage i Perth, 21 dage i Vestaustralien i autocamper og 4 dage i Sydney. Læs mere om hele rejsen på vores blog www.glimtafverden.dk

Vestaustralien

Det var den mest fantastiske rejse, som gik ud over alle forventninger i forhold til at rejse med forholdsvis små børn over længere afstand og rejseperiode. Da vi planlagde rejsen, var Australien et naturligt valg for os. Jeg har tidligere både boet og rejst i landet, og det har helt sikkert vundet mit hjerte. Fantastisk natur, rigt dyreliv og det mest imødekommende, venlige og afslappede folkefærd. Det havde jeg i den grad lyst til, at min familie også skulle opleve. Vi valgte at prioritere tiden i Vestaustralien, men fik koblet Sydney på flyturen inden afrejse mod Thailand.

Vi elskede Perth fra første glimt; en moderne storby, men helt nede på jorden. Vi var i Perth på Australia Day (nationaldag 26. januar), og hvilken stemning vi fik lov at opleve. Byen var fyldt med festglade australiere med flag og BBQ overalt. Ingen tvivl om, at denne dag er noget særligt for australierne. Læs mere om vores oplevelser i Perth 

Vestaustralien

Et af rejsens højdepunkter var de 3 uger vi kørte i Autocamper. Først fra Perth til Exmouth, retur til Perth og videre til Albany. Herfra videre til Margaret River inden vi returnerede autocamperen i Perth igen. Vi kørte i alt 5130 km. Camperlivet var for fedt. Efter et par dages tilvænning for os alle, fik vi bekræftet at denne ferieform var en helt oplagt måde for os at opleve Vestaustralien på. Det giver en enorm frihed at have det hele med, at kunne stoppe når vi ville, finde mad og drikke frem, og trille ind på en campingplads, hvor vi kunne overnatte og gøre brug af swimmingpool og legeplads til børnene. Det var en stor tryghed for især børnene at have den samme base dag og nat, selvom vi flyttede os og hele tiden oplevede nye ting. Til tider, var det dog også en udfordring at være 5 personer på så lidt plads. Det var mest de dage, hvor vejret ikke egnede sig til at opholde sig udendørs, hvor det kunne blive lidt trangt. Heldigvis var der kun få af de dage. Læs mere om vores oplevelser med autocamper

Vestaustralien

I Sydney nød vi hvert øjeblik. Vi besøgte de ikoniske steder som Operahuset, Darling harbour og Circular Quay og samlede på alle de positive indtryk, som byen giver. Her føler man sig altid godt tilpas og med en lyst til at blive for evigt.

Vores rejse har givet os så utrolig meget nærvær og utallige oplevelser, som ikke kan gøres op i hverken tid eller penge. Inden afrejse havde vi store forventninger, men vi var også lidt spændte på, om det kom til at fungere, om børnene kunne trives med det hele, undvære hverdagen og de trygge rammer derhjemme. At det blev et familieprojekt, hvor os voksne satte rammerne, men børnene skulle være med til at fylde indhold i og synes, at dette var en lige så god idé som os voksne. Kunne vi sammen indfri de forventninger og ønsker, vi havde til turen og ville vi komme hjem med rygsækken fuld af gode oplevelser og allervigtigst en masse nærvær, der ville styrke vores familiebånd?

Vores håb var, at vi for en stund kunne komme væk fra det tid tider hektiske hverdagsliv og skabe nogle fælles oplevelser, som vi vil huske og mindes i mange år. At vise vores børn andre dele af verden, på godt og ondt, og være sammen på en anden måde, hvor alle de praktiske hverdagsting ville fylde næsten ingenting. At samvær blev til nærvær.

Vestaustralien

Australien var i den grad med til at gøre vores rejse til et eventyr, hvor vi har taget en masse skønne oplevelser og lærdomme med os. At køre på de lange, øde veje i et både gold og smukt landskab, hvor mødet med de lange road trains var fascinerende på sin egen måde. At komme helt tæt på dyrelivet, kænguruerne, der hopper lystigt omkring, mødet med delfinerne i strandkanten, at følge den nyudklækkede skildpaddeunges første spor ud i livet og se rokkernes yndefulde bevægelser i solnedgangens skær. Betragte surferne, der ligger i vandet og venter på den rigtige bølge, klatre i trætoppe 40 meter over jorden og snorkle med fascinerende fisk. Bare at være tilstede og nyde det simple liv. Vi er aussie fans.

Australiere er utrolig gæstfrie og deres ”no worries” attitude bringer en helt utrolig ro og følelse af at føle sig velkommen i et land, der har så meget at byde på. Dagen efter vi var hjemme igen, havde børnene pakket kufferterne og spurgte, hvornår vi skulle rejse igen. Det bekræftede os endeligt i, at planlægningen til næste rejse kunne gå i gang.

1 kommentar til “Vestaustralien i autocamper”

  1. Pingback: Tirsdagstanker #8 - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen