I min familie har vi en tradition med at pynte juletræ den 23. december. Da jeg var helt lille, var det hos mine reserve-bedster og da mine forældre begyndte at holde juleaften, var det hjemme hos os. Vi starter altid aftenen med at spise risengrød og så pynter vi træet, mens vi hører julemusik og danser lidt.

img_1714

Traditionen har vi stadig, for når vi holder jul hos mine forældre, så kommer vi den 23. og bliver et par dage.

Jeg har aldrig haft et juletræ i mit eget hjem (bortset fra da jeg boede hjemme), men det har ændret sig efter jeg har fået børn. Nu synes jeg, at det hører til i vores hjem og vi pynter det gerne tidligt, så det kan lyse op hele julemåneden.

img_1698

Nat og Eva købte juletræ ved danseskolen i dag, da Eva havde været til dans. De solgte juletræer til fordel for en lokal sportsforening for børn. Og sådan noget kan vi jo godt lide. Vi hyggede os rigtig meget med at pynte træet, mens vi spiste de sidste pebernødder, som vi bagte i torsdags. Jeg sagde jo at de ikke ville holde længe!

img_1700

Der er ikke meget æstetisk stil over pynten til vores juletræ. Til gengæld er det personligt og jeg elsker det. Det er en god blanding af fjollet og fint; hjemmelavet pynt, personligt pynt, souvenirpynt, en smule af det fine fra Georg Jensen og så de traditionelle kugler.

picmonkey-collage

juletræ

Selv vores husnisse har fået et fint juletræ, lavet af morfar. Jeg glæder mig til at se hvad pigerne siger til nissens juletræ, når de står op i morgen.

img_1731

 

Malene

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.