Da jeg var en lille pige, var jeg ofte med min far, når han fik tappet blod. Jeg bad tit selv om at komme med, for der var altid sådan en god stemning i blodbanken. Sygeplejerskerne var søde og rare og takkede altid min far, når han var færdig, så jeg var ikke i tvivl om, at han havde gjort noget virkelig godt. Og jeg var SÅ stolt af ham og jeg synes, at han var den sejeste jeg kendte. Tænk, at min far turde at blive stukket med den kæmpe store nål og at han på den måde var med til at redde liv. Han var (og er stadig) en helt for mig!

bloddonor

For 11 år siden blev jeg ansat i en virksomhed, som fik besøg af Den Mobile Blodbank og jeg var ikke et sekund tvivl om, at jeg skulle tilmelde mig som bloddonor. Jeg har fået tappet blod rigtig mange gange siden, kun afbrudt af karantæner pga. graviditet og sygdom og nu tager jeg selv til blodbanken og får tappet blod fast hver 3. måned. Det giver en fantastisk følelse af velvære og den kæmpe store nål, som min far blev stukket med, er slet ikke så stor alligevel, set med voksenøjne. De søde sygeplejersker skaber stadig en god stemning i blodbanken og jeg får altid lyst til at udbryde “Nej, det er mig der siger tak!”, når de takker for donationen. For det er sådan jeg har det. Det er mig der siger tak, for at få lov til at redde menneskeliv. Jeg er faktisk lige så stolt af mig selv nu, som jeg var af min far, da jeg var barn.

Modelfoto

Lige nu søger Region H nye bloddonorer til især Hvidovre Hospital. Jeg kan kun opfordre alle til at tilmelde sig som bloddonor. Der er altid brug for blod og de danske hospitaler er dybt afhængige af donorblod for at kunne behandle patienter.

Tilmeld dig som bloddonor allerede nu. Der er brug for dig!

Hvis du bor i hovedstadsområdet, kan du tilmelde dig ved at sende en sms med teksten ‘givblod’ til 1277 eller klik ind på GivBlod.dk, hvor du også kan læse en masse om hvordan tapningen foregår og hvad blodet bruges til.

Det er mange forskellige typer patienter som har brug for donorblod for at overleve en kritisk fase i livet. Størstedelen af donorblodet går til behandling af kræftpatienter, men også ulykkesofre og andre patienter med akut større blødning får tilført blod. Øvrige patientgrupper som modtager meget blod er hjerte/kar og lungepatienter samt fødende kvinder – eks. et akut kejsersnit.

bloddonor
Kunstner Christina Bredahl Duelund har udsmykket Hvidovre blodbank bl.a. med nogle fantastiske lamper, der er inspireret af hvide blodlegemer – og efterhånden er disse specialdesignede lamper blevet blodbankens vartegn.

Malene

2 comments on “Vil du også være med til at redde liv?”

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.