Jeg skylder vist en opdatering på vores nye køkken. Sidst jeg skrev om køkkenet troede (håbede) jeg at det var en halvvejsstatus. Men sådan skulle det ikke gå. Vi tog køkkenet i brug 12 uger efter ombygningen startede, men det var uden emhætte og en del andre detaljer, som stille og roligt er kommet på plads.

Love

Da vi startede ombygningen i februar, mente vores entreprenør, at det det kunne gøres på 2-3 uger + en lille uges tid til at montere køkkenet. Men som altid ved sådanne projekter, dukker der noget uforudset op. Jeg har ikke engang styr på alle detaljer, men det var noget med vandrør som lå forkert, gulvvarmen som gik i stykker, en forkert emhætte og noget strøm der drillede. Og så tror jeg også, at det gik lidt galt med koordineringen mellem faggrupperne.

Læs mere om processen her:

Projekt ‘Nyt Køkken’ er begyndt

Status på projekt ‘Nyt Køkken’

Men NU! er vores køkken helt færdigt og det er blevet SÅ godt. Vi er så glade for vores ‘nye’ hjem og jeg har lyst til at vise det hele frem.

Som jeg skrev tidligere, valgte vi køkken fra Svane, fordi deres konsulent, som den eneste, ramte det billede jeg havde i mit hoved af køkkenet. Vi har sammen valgt nogle virkelig gode løsninger, som fungerer perfekt til vores familie. Køkkenet føles meget større og meget mere lyst og luftigt. Og så har vi fået mere opbevaringsplads på trods af, at vi har fjernet alle overskabe.

Før:

Køkken

Efter:

Køkken

Før:

Køkken

Efter:

Køkken

Det har virkelig været sjovt at være med til at designe et køkken helt fra bunden – med de begrænsninger der nu er med størrelse, placering af døre og vinduer osv. Nat og jeg har heldigvis været meget enige om hvordan køkkenet skulle se ud, og hvad vi ville have af lækre detaljer.

Kogeøen

Køkken emhætte

Vores emhætte er en virkelig smart model, som er gemt i bordpladen, når vi ikke bruger den. Den hæves langsomt op med et enkelt tryk på en knap. Den er perfekt fordi den ikke tager udsynet og så skærmer den pigerne fra stænk fra varm mad (og fra at sætte hånden på en varm gryde), når de sidder på den anden side af bordet, mens jeg laver mad.

Kogepladen er ekstra bred, så der også er plads til store gryder, uden at de fylder alle kogezoner.

Coffee station

coffee station

Det ene hjørne er lavet til kaffe-hjørne. Vi har valgt en jalousilåge, så vi kan gemme kaffemaskinen væk, når den ikke bruges. Bogstaverne er købt hos minifabrikken

Køkkenvasken

quooker

Vi har valgt en quooker og den er jeg altså glad for. Så er der instant instant kaffe. Ikke noget med at vente på at elkedlen koger vandet.

Den ekstra store håndvask er virkelig skøn. Der er plads til at vaske bradepander, bageplader og andre store ting i. Siden bruger vi til beskidt service, når vi hat taget af bordet. Det er desværre ikke alt, vores fine træbordplade kan tåle.

Køleskabet

Køkken

Vi har valgt et amerikaner-køleskab fordi Nat har altid haft et, jeg har altid ønsket mig et, og pigerne ville bare have det samme som kusinerne har. Førhen havde vi kun fryser i garagen, så det er skønt at have lidt fryseplads i køkkenet også. Og så har det den fordel, at pigerne får drukket mere vand nu end før, fordi det er nemmere selv at tage og så er det sjovt, at man kan få isterninger i.

Ja, vi samler på magneter fra alle de steder vi har besøgt.

Kunst på væggen

Køkken maleri

Billedet over kogeøen har Nat malet og jeg er vild med det. Jeg elsker at have kunst på væggen, som betyder noget og det er dejligt at have noget i køkkenet, som er helt unikt og personligt.

Planlægningshjørne

Køkken

I dette hjørne have vi tidligere pigernes Ikea-køkken og et stort whiteboard, hvor vi skrev ugens planer og måltider. Nu er pigernes køkken kommet ovenpå og hjørnet er nu et planlægnings-/opladningshjørne.

Opbevaring

Køkken

Væggen ind til stuen var før en rå murstensvæg. Den var egentlig meget flot, men vi ville hellere have noget opbevaringsplads. Og det har vi i den grad fået nu. Jeg elsker de her store gulv-til-loft skabe.

Vi skal bruge din hjælp

Det eneste vi mangler til vores ellers perfekte køkken, er nogle gummi-dutter til hjørnerne på bordpladen. De er lige i Leas øjenhøjde. Hvis du har nogen idé om, hvor de kan fås, så skriv det gerne i kommentarfeltet herunder. De må gerne være sjove og fornøjelige 🙂

Og så mangler vi barstole. Her er tip også meget velkomne. Vi har søgt alle steder, men vi kan ikke finde nogen, der falder i vores smag. Vi har lånt to af vores venner, men de desværre for høje – og så skal de jo afleveres tilbage igen.

Malene

8 comments on “Vores nye køkken – Det færdige resultat”

  1. Mon ikke I kan finde sådan nogle dutter i diverse byggemarkeder eller måske i Ikea eller Jysk?
    Jeg synes altid, man hører, at folk får at vide, noget kan laves inden for en måned, men så ender der med at gå 3 måneder i stedet! Men WOW, hvor er det bare blevet flot og hvor er det smart med emhætten skjult i bordpladen, det har jeg ikke set før 😀

    http://nouw.com/satinawandel

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.