Internet-Tip: Fiber er det hurtigste

Savner du et tip til lynhurtigt og problemfrit internet? Så kan det være, at du skal stifte bekendtskab med fibernet. Det har nemlig en hastighed, som hverken DSL eller coax kan måle sig med.

 

I dagens Danmark kan vi ikke få nok af tips til hurtigt internet. Når alt kommer til alt, bruger vi jo nettet stort set hele dagen. De fleste af os er afhængige af internettet til arbejdet, og også når det kommer til fritid og underholdning, spiller det en stor rolle.

 

Der er altså ikke noget mærkeligt i, at du gerne vil have en rasende hurtig forbindelse, som hverken hakker eller forsinkes. Og det er her, fibernet kommer ind i billedet som en rigtig god mulighed.

Lynhurtigt internet via lyslederkabler

Fibernet er lynhurtigt – eller skulle vi sige lyshurtigt? Fiber leveres nemlig gennem lyslederkabler, hvorimod DSL leveres gennem telefonstikket og coax gennem tv-antennestikket. Det er netop lyslederkablerne, der gør, at fibernettet kan transporteres så hurtigt, som det nu engang kan.

 

Det hurtige internet egner sig perfekt til dig, der stiller høje krav til den online oplevelse. Her undgår du nemlig, at internettet pruster og stønner, når du fx skal game et tungt spil eller streame en film i flot opløsning.

 

Hvis I er flere, der skal bruge internettet på én gang, undgår I også forsinkelser og irritationsmomenter. En fibernet-pakke er derfor en god løsning til den store familie, hvis medlemmer færdes online på samme tid. Med hurtigt og stabilt internet er der ingenting at skændes – eller endog blot diskutere – om.

Sådan får du fibernet

Der er en del udbydere i Danmark, der tilbyder fibernet-abonnement. Den største udbyder er YouSee, og derudover finder du udbydere som Hiper, Stofa, Telenor og Waoo. Der er altså en del forskelligt at vælge mellem, og det er op til dig at vælge et abonnement, der passer til dit behov.

 

Det skal nævnes, at det ikke er i alle områder, fibernet er tilgængeligt. Det bliver imidlertid mere og mere udbredt, så chancen for, at du også kan få det, er ikke lille. Hvis du kan få fibernet i dit område, skal du have en tekniker til at komme og opsætte en såkaldt fiberboks i dit hjem. Derudover fungerer fibernet præcis ligesom andre typer af internet – bare hurtigere.

Dét skal du vide om fibernet-priser

Hvad koster fibernet så? Er det dyrt? Billigt? Midt imellem? Og er det pengene værd? Fibernet er dyrere end coax og DSL, men det er der også en grund til. Du betaler nemlig for, hvad du får, når det kommer til internettet. Vil du gerne have det lynende hurtigt og problemfrit, er fiber den bedste løsning – og da vil det i mange tilfælde være pengene værd.

 

Du får det billigste fibernet ved at afdække dine behov så præcist som muligt. På den måde kan du vælge et abonnement, der passer til dig og din brug af internettet. Det vil betyde, at du får den bedst mulige pris, hvor du ikke betaler for meget.