Sådan kommer du godt igennem en konkurskarantæne

Det kan føles som et stort slag, hvis man pludselig står overfor en konkurskarantæne. For det første fordi man for en stund bliver sat udenfor det spil, man er så vant til at være en aktiv deltager i, men også fordi det er vigtigt at forholde sig til noget helt nyt.

Det er et område, som kun de færreste har en stor personlig erfaring inden for, og derfor kan det være en fordel for dig at søge professionel hjælp. Det kan for eksempel være hos en dygtig advokat til konkurskarantæne.

En sådan finder du hos Advokatfirmaet Hedehøj. Her vil du møde en hurtig hjælp og få en høj prioritet, da det er vigtigt, at retten modtager et hurtigt svar i din sag.

Hvad er en konkurskarantæne?

En konkurskarantæne dækker over en retlig foranstaltning, hvor en privatperson eller hel virksomhed for en stund eller permanent forbydes at drive erhvervsvirksomhed. Det kan være sket på grund af tidligere konkurs eller økonomiske fejltrin.

Formålet er at beskytte både eventuelle kreditorer og samfundet generelt mod gentagne økonomiske fiaskoer og dermed et generelt misbrug. Under karantænen er der derfor også ulovligt for den pågældende person eller virksomhed at deltage i erhvervsmæssige aktiviteter og at indgå nye kontrakter. Det er heller ikke lovligt i perioden at administrere nogen form økonomiske midler.

Du har kun 14 dage til at handle på svaret

Når du bliver pålagt en konkurskarantæne – hvad end det er som privatperson eller virksomhed, har du kun 14 dage til at indgive et svar til retten. Det er derfor meget vigtigt, at du hurtigst muligt og gerne samme dag sørger for at tage kontakt til en erfaren advokat, som således kan hjælpe dig med det samme. Det er nemlig essentielt, at det er ikke bare det korrekte svar, retten får, men at det også sker inden for tidsfristen.