Vil du sikre din bil mod dyre regninger? Så læs med her

Alle bilejere ved at det er dyrt at have bil, og hvis der er noget der kan tømme pengepungen, er det en uforudset tur på værksted. Man kan sjældent forudse, hvornår ens bil vil gå i stykker. Men alt bliver ældre, og ligesom alt andet, bliver en bil også mere skrøbelig med årene. Men der findes en løsning, som kan være med til at sikre dig mod de dyre uforudsete værkstedsregninger – nemlig en reparationsforsikring.

Derfor skal du vælge en reparationsforsikring

Der er mange fordele ved at tegne en reparationsforsikring, blandt andet at du kan sende bilen på værksted med både tekniske eller mekaniske nedbrud, uden at skulle betale for hverken reservedele eller mekanikerens løn. Alt dette er inkluderet i forsikringen uden selvrisiko, hvilket betyder du ikke skal bekymre dig om budgettet, hvis bilen skulle gå hen og gå i stykker. En anden fordel er også, at der hos de fleste selskaber ikke er begrænsninger på antallet af reparationer som forsikringen dækker, hvilket kan være til stor gavn, når bilen bliver ældre. Dog må reparationerne ikke overstige bilens værdi, hos de fleste forsikringsselskaber.

Det bør du vide, inden du tegner en reparationsforsikring

Det er vigtigt at man tegner en reparationsforsikring, når bilen er så ny som muligt. De fleste forsikringsselskaber, godkender nemlig kun bilen inden der er fyldt et bestemt antal år og har kørt et bestemt antal kilometer. Dette kan variere alt efter, hvilket forsikringsselskab du ender med at vælge. Dog giver forsikringsselskaberne dig muligheden for at vælge frit mellem alle værksteder, så længe at mekanikeren der udfører arbejdet er autoriseret og du har fået reparationen godkendt inden. Dette kan være en stor fordel, hvis man er meget på farten og gerne vil have repareret bilen hos det nærmeste værksted. Eller hvis man ønsker at bruge en bestemt mekaniker.