Print selv ugeplan – med fokus på taknemmelighed

Hver aften ved puttetid beder jeg pigerne om at nævne de tre bedste ting ved dagen, der er gået. Det er som regel ting som; da jeg hentede dem i børnehaven, da de legede med Xxx, maden som de kunne lide, at de fik lov til at se iPad, at Luna prøvede at fange sin egen hale, at de turde rutsje på den store rutsjebane osv.

Jeg gør det, fordi jeg i en periode for et års tid siden oplevede, at der mest blev fokuseret på negative ting, når pigerne var trætte og lyset blev slukket. Så kom de pludselig i tanke om, at en ven ikke ville lege tidligere på dagen eller at de savnede en bestemt person.

Jeg tror at ens sindstilstand lige ved sengetid kan påvirke nattesøvnen og fortsætte om morgenen. Derfor fokuserer vi kun på det positive ved puttetid og de får altid af vide at jeg elsker dem og de er det dejligste i verden, så det er den følelse, de falder i søvn med. Vi snakker selvfølgelig også om andre ting, hvis de har brug for lige at få snakket en følelse eller situation igennem, men ikke som det allersidste.

Jeg kan tydeligt se en forandring hos pigerne. Hvor de før kunne vågne grædende om natten og være i dårligt humør om morgenen, falder de hurtigere i søvn, sover meget bedre og morgenerne er også mere rolige. Lea vågner stadig om natten, men hun trisser selv ind til os, hvor hun før vågnede grædende og ville hentes, hvis noget særligt havde gået hende på om aftenen.

Print selv ugeplan

Af samme grund prøver jeg også selv at finde positive ting ved hver dag. Og så finder jeg en speciel ting hver uge, som jeg er taknemmelig for og sørger for at skrive det i min ugeplan. Jeg noterer det allerede mandag morgen, når ugen starter, så jeg har fokus på det hele ugen.

Du kan selv printe min ugeplan med plads til taknemmelighed lige her: Min uge

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Del på pinterest
Pinterest
Del på email
Email
Del på print
Print

xoxo Malene

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen