Tips til mere overskud i hverdagen

Annonce fra Hello Fresh

Er dit hoved også fyldt op? Af at huske eksamensemner, knokle på studiejobbet og samtidig få tid til dine venner og familie i fritiden? Du er langt fra den eneste studerende, som oplever dette.

Nogle gange skal man lade hverdag og pligter være og fokusere på sig selv i stedet for. Det er vigtigt for kroppen og sindet at huske at lade og og slappe af, for så kan du også præstere bedre på studiet og til eksaminerne.

 

Den hektiske hverdag

Som studerende har du hele tiden en masse ting at holde styr på. For det første skal du få en hverdag til at hænge sammen med en SU-indtægt. Måske har du et studiejob ved siden af studiet, som æder din fritid op i hverdagene. Og så bruger du selvfølgelig mest af din tid på at studere, møde op til undervisning samt gå til eksaminer.

Alt i alt kan det hurtigt blive en hektisk hverdag, og derfor kan det være en god idé nogle gange at stoppe op og tænke over, hvad du kan gøre for at få mere overskud i hverdagen til dig selv og dine interesser.

 

Hold fokus på det vigtigste

Måske får du energi af at tage til træning. Måske giver det din hjerne ekstra energi at spise et sundt og varieret måltid mad. Måske har du brug for tid til at slappe helt af med en yoga-time. Det er selvfølgelig helt individuelt, hvad der skal prioriteres for dig. Det kan hjælpe dig med at holde fokus på det vigtigste, hvis du husker at være god ved dig selv også.

Fordi der er så meget at holde styr på som studerende, og at du aldrig rigtig har fri, så er det vigtigt at holde fokus på, hvad du skal prioritere. Er det:

  • Eksamenslæsning
  • At få noget ordentligt at spise
  • Træning·
  • Ses med venner og familie

Du kan for eksempel gøre det nemmere for dig selv ved at købe en måltidskasse, hvor det hele er klaret for dig. Med den ugentlige HelloFresh menu kan du selv sammensætte en menu ud fra din smag. Det er super nemt.

 

Det er okay at prioritere dig selv

Som studerende er det ikke altid, man får spist helt så godt og varieret, som man burde. Det kan faktisk påvirke din præstation på studiet, fordi hjernen har brug for god næring for at fungere optimalt. Derfor kan du med fordel sørge for at spise ordentligt i løbet af dagen og ikke bare holde den kørende på kaffe med mælk.