Sådan kan du nemt vedligeholde din have

En have er en fantastisk ting. Den kan danne rammerne om utallige begivenheder i dit liv. Lige fra børnenes hverdag til mindefulde sommerfester. Derfor er det også fantastisk at eje en smuk og velplejet have. Men det kan også godt kræve en del arbejde.

Derfor er det en god idé at være strategisk, når du skal anlægge din have. Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvad der udgør en flot have. Lige sådan er det også vidt forskelligt, hvor meget arbejde du personligt gerne vil lægge i haven. Netop derfor er der al grund i verden til at tænke designet af din have igennem. Det vil give dig den bedste have, som samtidig også er nem at vedligeholde. Læs hvordan i det følgende.

Formålet med haven

Inden du går i gang med at anlægge din have, eller genanlægge den, er det en god idé at blive helt afklaret med formålet. Det er nemlig vidt forskelligt, hvad folk egentlig gerne vil bruge deres have til. Nogle mennesker foretrækker en stor og åben have, hvor de kan spille forskellige former for boldspil.

Andre hælder derimod mere mod en mere lukket have med små hyggekroge, hvor de kan grille og slikke sol. Nogle helt andre foretrækker store og fantastiske blomsterbede. Der er sådan set intet rigtigt eller forkert. Men det er vigtigt, at du bliver afklaret med, hvad der er vigtigst for dig. På den måde kan du bedste anlægge den perfekte have.

Høj eller lav vedligeholdelse?

Når du er blevet afklaret med havens primære formål, er det på tide at blive afklaret med hvorvidt haven skal være høj eller lav vedligeholdelse. Det kommer primært an på, hvor meget tid du gerne vil bruge i haven. Hvis du elsker havearbejde, kan du sagtens vælge beplantninger, der kræver meget vedligeholdelse.

Hvis du derimod gerne vil holde havearbejdet på et minimum, bør du i stedet vælge beplantninger, der kræver mindre vedligeholdelse.

Derfor er det også en god idé at blive afklaret med, hvad du egentlig foretrækker, inden du går i gang med at anlægge. På den måde kan du undgå at skabe et større vedligeholdelsesarbejde, end du egentlig har lyst til.

Gør det nemt for dig selv med et bunddække

Uanset om du hælder mest til høj eller lav vedligeholdelse, er det en god idé med et bunddække. Et bunddække er, som navnet også antyder, noget der dækker bunden i din have.

Når bunden bliver dækket, minimerer ukrudtsvæksten. Derudover kan et bunddække også være med til nære jorden. Endelig er et bunddække ofte også meget æstetisk i sig selv. Derfor kan det også hjælpe med at løfte helhedsudtrykket i din have.

Vælg kakaoflis som bunddække

Du kan vælge mellem mange forskellige typer af bunddække. Blandt andet kan du vælge kakaoflis. Der er mange fordele ved denne type bunddække. Først og fremmest er den klimavenlig, da den ikke består af nogle skadelige kemikalier. Derudover kan den både forhindre ukrudtet i at vokse, ligesom den også danner et underskønt underlag.