Squashkage er en super nem og velsmagende kage, som er perfekt til fx uddeling i skole eller børnehave. Det er ikke en sund kage, for den indeholder trods alt en del sukker. Men den har også en god portion grøntsager, som faktisk hverken kan ses eller smages, men som gør kagen dejlig blød og svampet. Den kan faktisk holde sig sådan i flere dage.
Ligesom til mine squashboller, bruger jeg indmaden fra squashen, når jeg laver fyldte squash. Så er der ikke noget mad der går til spilde. Og det kan vi jo rigtig god lide!
xoxo Malene
Squashkage

Den lækre svampede squashkage kan holde sig frisk i flere dage. Pak den ind i film og lad den stå på køkkenbordet, så holder den sig dejlig blød.
- Forberedelse10 min
- Tilberedningstid40 min
- Samlet tid50 min
- Antal pers.10
Ingredienser
- 1 dl olie
- 2 æg
- 125 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 40 g hakkede valnødder
- 250 g squash
Sådan gør du
Pisk æg og olie godt sammen i en skål.
Bland mel, vaniljesukker, kanel, natron, bagepulver og salt sammen i en anden skål og sigt det ned i æggeblandingen.
Hak valnødderne og riv squashen groft og tilsæt det til dejen.
Rør godt sammen.
Hæld dejen i en bageform beklædt med bagepapir.
Bages ved 175 grader i ca. 40 minutter.
Servering
Når kagen er afkølet og klar til servering, sigtes flormelis over kagen.
Squashen kan skiftes med æbler eller pærer for et lige så lækkert resultat.

Husk at gemme opskriften på Pinterest og følg gerne mine opslagstavler for meget mere inspiration.