Den ultimative to do-liste for dig, der skal flytte

Flytning er en stor begivenhed i en persons liv. Det kan være spændende og nervepirrende på samme tid. For at gøre flytningen så nem og overskuelig som muligt, er det en god idé at lave en to do-liste. Her får du en guide til, hvad du skal huske på, når du skal flytte.

Få styr på tidsfristerne

Det er vigtigt at få styr på tidsfristerne, når du skal flytte. Du skal melde din flytning til folkeregistret senest 5 dage efter, du har skiftet bopæl. Du skal også sørge for at aflæse el, vand, varme og gas på fraflytningsadressen, så du ikke hæfter for forbruget efter flytningen.

Meld flytning til folkeregistret

Det er vigtigt at melde din flytning til folkeregistret, så din nye adresse bliver registreret korrekt. Du kan melde din flytning digitalt på borger.dk. Når du har meldt din flytning, får du tilsendt et nyt sygesikringskort og et nyt sundhedskort.

Kontakt din nuværende udlejer

Hvis du skal flytte fra en lejebolig, skal du kontakte din nuværende udlejer og give besked om din flytning. Du skal også sørge for at få udleveret din depositum tilbage.

Kontakt din nye udlejer

Hvis du skal flytte til en lejebolig, skal du kontakte din nye udlejer og få tilsendt en lejekontrakt. Du skal også sørge for at betale depositum og første måneds leje.

Sørg for at have nok emballage

Det er vigtigt at have nok emballage, når du skal flytte. Du kan købe emballage i byggemarkeder eller leje det hos et flyttefirma.

Pak dine ting

Når du har fået nok emballage, er det tid til at pakke dine ting. Det er en god idé at pakke dine ting i kategorier, så det er nemmere at finde dem igen, når du skal flytte ind i din nye bolig.

Flyt dine ting

Hvis du skal flytte dit eget møblement, kan du enten gøre det selv eller hyre et flyttefirma. Hvis du vælger at gøre det selv, er det vigtigt at planlægge godt og sørge for at have nok hjælpere.

Indflyt i din nye bolig

Når du har flyttet dine ting, er det tid til at indflyt i din nye bolig. Det er en god idé at vaske og tørre gulvene og rengøre køkken og badeværelse. Du skal også sørge for at få internet og TV tilsluttet.