6 hyggelige endagsture fra Washington DC

Jeg kan som altid varmt anbefale at holde ferie i Washington DC, hvor jeg selv har været mange gange. Men hvis du skulle have lyst til at tage en lille pause fra storbylivet, så er her 6 forslag til endagsture du kan tage fra DC.

Jeg har selv været alle stederne og de kan sagtens nås på en dag, men kan også kombineres med en overnatning for at få endnu mere ud af oplevelsen.

Endagsture fra Washington DC. 6 forslag

Harpers Ferry

Afstand fra DC: Ca. 100 km. 1-1,5 time

Harpers Ferry ligger vest for Washington DC i West Virginia, men byen grænser også op til både Virginia og Maryland hvor Potomac River og Shenandoah River mødes. Den er en smuk og hyggelig lille by, som ligger i en dal omgivet af bjerge.

Byen blev grundlagt af Robert Harper i 1775. Det allerførste hus han byggede, Harpers House, ligger der endnu og er gratis at besøge.

Læs også mine 10 favoritter i Washington DC

Mount Vernon

Afstand fra DC: 30 km. Ca. 30 minutters kørsel.

Mount Vernon ligger i Virginia syd for Washington DC. Det var her George Washington boede da han blev USA’s første præsident i 1789. Han satte gang i byggeriet af Det Hvide Hus, men det nåede ikke at blive færdigt og han er derfor den eneste præsident, som ikke har boet der.

På Mount Vernon har du adgang til hele hovedhuset og til alle de tilhørende bygninger, hvor du kan få et indblik i hvordan livet dengang var for landets mægtigste mand og for alle hans slaver.

Stedet har også et stort museum, en souvenir shop og en restaurant.

Hvis du ikke har bil, kan du vælge at tage et cruise op langs Potomac River og få en guided tur på Mount Vernon. Billetter kan bestilles her

Endagsture fra DC. Mount Vernon

Richmond

Afstand fra DC: 175 km. Ca. 2 timers kørsel

Richmond er hovedstaden i Virginia og var også sydstaternes hovedstad under den amerikanske borgerkrig som endte slaveriet i 1860’erne. Der er derfor en masse historiske seværdigheder i byen. Se hele listen hos TripAdvisor. Der er nok til at få mindst en dag til at gå.

Læs også mine 16 tips til dit besøg i Washington DC

Shenandoah National Park

Afstand fra DC: 114 km. ca. 1,5 times kørsel

Smuk nationalpark med bjerge, dale og hele 9 vandfald. Du kan køre gennem hele parken på den 169 km lange Skyline Drive, som er enestående smuk, især i efteråret med de flotte gul-orange-brune farver.

Hvis du har lyst til at overnatte er det muligt at slå telt op næsten overalt i parken. Der er også flere hytter du kan overnatte i. Der er ogsp flere muligheder for at spise inde i parken. Læs om Shenandoah National Park HER

Endagsture fra DC. Shenandoah Valley

Colonial Williamsburg

Afstand fra DC: 250 km. Ca. 2,5 timers kørsel

Bare en lille smule længere væk end Richmond kan du besøge Colonial Williamsburg. Stedet er et stort arbejde frilandsmuseum, hvor alle ansatte taler, arbejder og går klædt som man gjorde dengang i kolonitiden. De er altid god for en snak og vil meget gerne fortælle.

Endagsture fra DC. Colonial Williamsburg

Baltimore

Afstand fra DC: 70 km. Ca. 1 times kørsel

Baltimore ligger ud til kysten i Maryland. Hvis du er serie-narkoman, ligesom vi er herhjemme, så kender du måske The Wire og kan genkende en masse steder fra serien, når du bevæger dig rundt i Baltimore. Især området ved Inner Harbour har en masse at byde på.

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen