Hav internet i udlandet – få eSIM-kort

Er du rejselysten? Hvor det ikke kræver andet at rejse indenlands end at booke et hotelværelse og købe en togbillet, er det en lidt mere kompliceret affære at tage til udlandet. For måske er der nogle vaccinationer, du heller bør tage. Måske er der COVID-19-relaterede krav, du skal overholde i andre lande. Måske skal du have styr på anden dokumentation end passet? Og måske… listen bliver ved.

Rejs med netværk – få et eSIM-kort

Hvis du ikke er okay med at rejse uden netværk på din smartphone, så skal du også have fundet en løsning. Her er der forskellige at vælge fra, bl.a. roaming – her bruger du under dit ophold i udlandet nettet fra et teleselskab, dit teleselskab her i Danmark har en aftale med. Men det kan godt blive dyrt at betale for roaming under din rejse. I stedet kan du få et eSIM-kort fra Holafly til en god pris.

Elektronisk SIM-kort

Hvorfor er der et ”e” foran SIM? Det står selvfølgelig for elektronisk: Et eSIM-kort er ikke noget fysisk kort, du kan indsætte i din smartphone for at få dækning. Derimod er det noget, som du installerer og aktiverer på din smartphone, hvis den har en chip i sig, der understøtter et eSIM. eSIM-kort har en række forcer over gængse, fysiske SIM-kort – bl.a. at du ikke skal indsætte dem i din smartphone.

Nemt at bruge eSIM-kort

Som noget andet kan du finde eSIM-kort, der gør det muligt for dig at have flere numre på samme enhed. Der er ikke som sådan det store arbejde forbundet med at gøre brug af et eSIM-kort. Hos fx Holafly linket til før kan du købe eSIM-kort, der gælder i et bestemt antal dage. Efter køb af eSIM-kort får du en QR-kode, du kan scanne for at blive kørende med dækning i det land, du nu tager til.

Betal én gang

Med et eSIM-kort fra Holafly er der ikke noget abonnement, der gør, at penge trækkes fra din konto på månedlig basis. Du betaler slet og ret bare for dit eSIM-kort én gang og kan så umiddelbart gøre brug af det, indtil dets periode rinder ud. I øvrigt kan sådan et eSIM-kort give dig ubegrænset data til din rådighed, om end det kun er mobildata. Derfor kan du ikke sende SMS’er eller ringe analogt.

Er datadeling tilladt?

At du henter et eSIM til din smartphone betyder ikke, at det fysiske SIM-kort, der evt. måtte være i din telefon, mister sin funktion. Ved valg af eSIM bør du være obs på, om et kort tillader datadeling på tværs af enheder – det skal du være indstillet på, at det ikke gør. Men kunne du blive kørende med internet på mobilen, kan du gøre brug af apps som fx WhatsApp for at nå folk uden for landet.

Er du ængstelig ved at bruge offentlig wi-fi?

Hvis det ikke er vigtigt for dig at have adgang til internettet hele tiden, når du er afsted i udlandet, så kunne du i stedet for at få et eSIM-kort eller roaming vælge blot at gøre brug af offentlige wi-fi-netværk. Men sådan nogle netværk er ikke nødvendigvis sikre, og som noget andet kan det være, at du på grund af censur ikke kan tilgå bestemte hjemmesider på et wi-fi-net i det land, du besøger.

Tilgå de samme sider som altid med et eSIM

Med et eSIM-kort og adgang til VPN kan du trygt tilgå de samme sider, som du ville besøge her til lands. Altså er der meget, der taler for, at du vælger et eSIM-kort, når du skal besøge verdens fjerne kroge. Vælger du at få et eSIM-kort hos Holafly, så får du også muligheden for at gøre brug af deres flersprogede kundeservice, som kan hjælpe, når du har svært ved ting som installation og aktivering.

Er din smartphone kompatibel med eSIM-kort?

Men som sagt: Din smartphone (eller anden enhed) skal være kompatibel med eSIM-kort. Ønsker du at vide, om fx din iPhone kan gøre brug af eSIM-kort? Så kan du ved at gå ind på FAQ-sektionen på Holaflys hjemmeside læse om forskellige smartphones’ kompatibilitet (eller mangel på samme) med eSIM-kort. Kan du ikke gøre brug af teknologien, så må du på jagt efter en konventionel løsning.

Regner du med at bruge internettet intensivt?

Nu er der en række ting at sætte sig ind i, før du vælger at takke ja til et eSIM-kort. Har du tænkt dig at bruge din smartphone intensivt under rejsen i udlandet, skal du være indstillet på, at hastigheden midlertidigt kan reduceres for at undgå datamætning. Det samme kan du selvfølgelig også opleve, når du gør brug af alternativer til eSIM-kort, men det er værd at have for øje, når du er ude i verden.

Slip for at betale for roaming med et eSIM-kort

Vil du være vis på, at du har adgang til internettet, når du er på farten i andre lande? Så kunne det være, at du skulle overveje at få et eSIM-kort. Så slipper du for at gøre brug af roaming eller at sætte din lid til, du kan hoppe på hotellets eller andre netværk uden problemer. Find dit eSIM-kort online.