De bedste musikbegivenheder i udlandet

Glastonbury er kendt for at afholde nogle meget spektakulære koncerter

Festivaler og koncerter er den mest levende måde at opleve musik på, men hvorfor begrænse det til musikbegivenheder i ens eget land? Rejser til koncerter og festivaler i udlandet kan give en unik og uforglemmelig oplevelse, hvor man kombinerer turisme og den bedste musik. Læs mere i resten af artiklen!

Hvorfor rejse til store musikbegivenheder?

Hvis man kigger på de seneste Eurovision odds, ser man hurtigt, at der er tale om en global begivenhed med gigantisk eksponering. I dag er konkurrencen international underholdning på den helt store klinge, med millioner af seere over hele kloden. Spilindustrien omsætter for hundredvis af millioner, deltagerne kan opnå enorm berømmelse og det er et stolt punkt for mange lande. Især i et land som Danmark, der har flotte Grand Prix-traditioner.

Som rejsende til store begivenheder som Glastonbury Festival eller Eurovision får man en helt anden oplevelse, end hvis man følger med foran fjernsynet. Man skal dog også være opmærksom på, at der er tale om meget forskellige arrangementer. Mens de fleste forbinder en Eurovision-rejse med komfort og fokus på musikken, er camping på en festival noget helt andet. Og det er typisk en nødvendighed, hvis man rejser til en stor festival.

Der er således mange grunde til at rejse til en stor musikbegivenhed – men det afhænger meget af karakteren af begivenhed. Nogle rejser også til udlandet for at opleve koncerter med store navne, som ikke giver koncert i Danmark. Det kan fx. være en stor koncert med Ed Sheeran eller Beyonce.

Den umulige jagt på billetter

Hvis man før eller siden har besluttet sig for, at man gerne vil prøve kræfter med Eurovision eller en stor udenlandsk musikfestival, har man muligvis også stiftet bekendtskab med billet-situationen. For den er kritisk – det er den altid. Afhængigt af værtsland rives Eurovision-billetter altid væk på få minutter, og det ledsages altid af et kæmpe pres på hotellerne i den heldige værtsby.

Udsigten til at få billetter til Glastonbury og lignende er ikke meget bedre. Faktisk er det noget nær umuligt med de engelske koncerter og festivaler, da efterspørgslen er ekstremt høj. Selvom Roskilde Festival er en yndet begivenhed blandt mange danskere, kan presset her slet ikke sammenlignes. Det er ekstremt svært at komme med, hvis man vil til de store udenlandske musikbegivenheder.

Hvad passer til dig?

Med muligheder som Glastonbury Festival, Eurovision og koncerter i alverdens storbyer, er der rigeligt med materiale at vælge fra. Men hvordan finder du den koncert og den rejse, som passer bedst til dine prioriteter?

Det er ikke lige nemt, men det handler om at afstemme dine forventninger til turen. Selvom en koncert med ens favoritband kan være svær at sige nej til, bør man forfølge muligheden i den rigtige kontekst. Find en rejse til koncerten, der stemmer perfekt overens med dine prioriteter, så får I den sjoveste oplevelse. En omgang mudder på en festival kan være en hård omgang, hvis man har sat næsen op efter en komfortabel oplevelse.