En fantastisk nat på savannen

Sidste år kom nyheden om at Knuthenborg Safaripark ville åbne op for overnattende gæster mellem giraffer og næsehorn på savannen. Siden den dag har jeg spændt fulgt med i projektet og sad klar ved computeren, da der blev åbnet op for bookinger. Og vi fik heldigvis et telt!

Jeg er vokset op på Lolland hvor Knuthenborg ligger og var der flere gange årligt som barn. Jeg kommer stadig ofte og jeg elsker det.

Læs også pigernes anbefaling af Knuthenborg Safaripark

Knuthenborg Camp på savannen

Knuthenborg Camp består af 10 luksustelte, som ligger lige op ad hegnet til savannen. Der er både et tekøkken og et badeværelse i teltene, foruden soveværelser med dobbeltseng og køjepladser, samt et spisebordsområde, så alle bekvemmeligheder er på plads.

Knuthenborg Camp. Overnatning på savannen

Der er et grillområde i campen, hvor der er opstillet 10 gasgrille, så man kan grille enten sin medbragte mad eller en grillpakke fra Knuthenborg,

Teltene er bygget op i 2 meters højde og har alle en altan ud mod savannen, hvor der er udsigt til giraffer, næsehorn, zebraer, gnuer og antilober. Savannen er ret stor og dyrene går selvfølgelig lige hvor det passer dem. Dyrepasserne er dog ret gode til at lokke og gør deres til, at dyrene kommer i nærheden af campen, så alle kan få sig en stor oplevelse ved at være så tæt på de vilde dyr.

Knuthenborg Camp. Overnatning på savannen

Hvert telt har plads til 6 personer, så vi inviterede mine forældre med og vi havde en fantastisk tur.

Safariparken

Vi ankom tidligt, så vi kunne nå at køre rundt i parken og opleve Knuthenborg og alle dyrene.

Vi startede ved Dinosaurskoven, hvor Lea igen nægtede at gå med ind. Hun har været med inde to gange, men begge gange har hun været bange for de store dinoer. Resten af gangene har hun lokket mormor til at blive ude foran sammen med hende. De er også imponerende virkelighedstro, de historiske figurer. De er så godt lavet. Især den nyeste langhals er enorm.

Eva, Nat, min far og jeg gik turen gennem skoven og så alle dinosaurene. Bagefter kørte vi gennem tigerskoven og ulveskoven. Og inden vi tjekkede ind på savannen, kørte vi en tur med abebussen og gav bavianerne lidt snacks.

Dinosaurskoven
Bavianbussen

Vores nat på savannen

Kl. 16 tjekkede vi ind i vores luksustelt. Vi var alle meget imponerede over størrelsen og faciliteterne i teltet.

Vi brugte lang tid på at beundre dyrene lige på den anden side af hegnet og vi spiste vores aftensmad på terrassen, mens næsehorn, zebraer og giraffer spadserede lige forbi os.

Knuthenborg Camp. Overnatning på savannen
Knuthenborg Camp. Overnatning på savannen

Kl. 20 kom en af Knuthensborgs safariguider og inviterede os med på en aften-gåtur. Vi gik over til bavianerne og var med til at give dem en aftenssnack. Guiden var super god til at fortælle om bavianerne og svare på alle børnenes spørgsmål.

Da der kun er 10 telte i campen, er gruppen ikke så stor, så der var god tid og plads til at alle kunne komme til.

Tilbage i campen viste guiden et tigerskind og et zebraskind frem og fortalte om dem og alle fik lov til at røre.

Mens solen gik ned over savannen fik vi et sidste glimt af de smukke dyr, som også var ved at gå til ro. Og så gik vi i seng og sov skønt i de behagelige senge.

Knuthenborg Camp. Overnatning på savannen

Morgenvækning

Vi havde bestilt en Sig-godmorgen-til-dyrene-tur som startede kl 8.30 næste morgen.

Vi var først ovre hos tigrene, hvor vi kom med ind i deres stald. Det var så vildt, at være så tæt på de kæmpe katte. Vi fik af vide at vi skulle holde os helt op ad væggen og undgå øjenkontakt med tigrene. Det var med bankende hjerter, at vi gik ind med et godt greb i pigerne. Men det var en kæmpe oplevelse.

Bagefter skulle girafferne vækkes. De var nu allerede vågnet og var gået ud i det gode vejr, da vi kom. Vi fik nogle store grene, som vi skulle prøve at lokke dem ind i stalden med. Men de gad forståeligt nok ikke at komme ind, når det var så dejligt vejr udenfor. I stedet måtte vi se dem fra den anden side af stalden.

Overnatning på savannen. Morgenvækning
Overnatning på savannen. Morgenvækning

Limpopoland

Vi tjekkede ud af Knuthenborg Camp kl 10, men vi havde adgang til parken hele dagen. Så i stedet for at køre hjem, tog vi i Limpopoland. Knuthenborgs kæmpe legeplads, som både har vandlegeplads, naturlegeplads, forlystelser og bjergbestigning.

Det er en fantastisk legeplads, hvor man sagtens kan få mange timer til at gå. Vi var der så tidligt at vi næsten havde hele legepladsen for os selv.

Limpopoland har også caféer og spiseområder, hvor du kan spise medbragt mad. Der er en information og en stor souvenirbutik.

Limpopoland
Limpopoland

Jeg har virkelig mange gode minder fra Knuthenborg, men denne oplevelse slår dem alle. Vi skal helt sikkert sove på savannen igen en anden gang.

2 kommentarer til “En fantastisk nat på savannen”

  1. Pingback: Vores rejseår 2019 - Helt op til månen

  2. Pingback: En dag i Nairobi - Helt op til månen

Skriv en kommentar

You have to agree to the comment policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll til toppen